Välkommen till nya Tretti.se beta! Ge feedback

Delbetala enkelt!

Gratis frakt!

Returer med upphämtning!

Prisjakt 9,1 av 10

Pricerunner 4,7 av 5

Ångduschar

Relaterade kategorier

Köpråd för Ångduschar

Rör och vatten
Kom ihåg att du behöver rätta dig efter var golvbrunnen är placerad och var vattnet kommer upp om du inte vill göra om rördragningen. VVS i badrummet håller ca 20 år. Kanske ska du passa på att byta gamla rör och golvbrunn? Då behöver du anlita en rörmokare så att det blir fackmannamässigt utfört, vilket krävs av försäkringsbolaget vid eventuell försäkringstvist.

Innan rörmokaren kommer är det bra att mäta upp ditt badrum och göra en ritning över vilka ytor du har att utgå ifrån. En grov skiss duger alldeles utmärkt, så du ser vilka förändringar du kan göra.

Komplettera med hur rör och vattenledningar går och hur du vill att badrummet ska se ut. Då kan rörmokaren komma med en rimlig uppskattning på hur lång tid arbetet kommer att ta samt även ge kloka råd.

El
Tänk på livhanken - precis som när det gäller rör ska elen utföras av en fackman. Lagen säger att det ska vara 230 V-uttag i badrummet. De måste också vara jordade och kopplade via jordfelsbrytare.

Även här bör du ha en skiss på hur du tänkt att badrummet ska se ut. Elektrikerns arbete går smidigare och snabbare och du får elen dragen på bästa sätt.