Jämförlista

Kundbetyg

Följ oss:

Dyson

James Dyson är mannen som tycker om att ändra saker till det bättre. Med sitt forskarlag har han utvecklat produkter som uppnått en försäljning på över 3 miljarder brittiska pund världen över.

James Dysons första produkt, Sea Truck (lastfartyg), lanserades 1970 när han studerade vid Royal College of Art. Några få år senare kom den prisbelönta Ballbarrow (skottkärra med stort bolliknande hjul), som kommer åt där ingen skottkärra varit tidigare. Sedan kom Wheelboat (fyrahjuling som färdas i 64km/h på land och i vatten) och Trolleyball (ramp för sjösättning/upptagning av båtar). Också den integrerade slangen, som finns på de flesta stående dammsugarna, är en uppfinning av Dyson.

År 1978 upptäckte James Dyson hur luftfiltret i spraymålningsrummet för Ballbarrow ständigt täpptes till av dammpartiklar (precis som dammsugarnas påsar täpps till av damm). Så han designade och byggde ett industriellt cyklontorn, som tog bort dammpartiklar genom att använda centrifugalkrafter som var 100 000 gånger större än gravitationskraften. Skulle samma princip fungera på en dammsugare? James Dyson satte igång arbetet. Fem år och 5127 prototyper senare, kom världens första påsfria dammsugare från Dyson.

James Dysons påslösa dammsugare såldes först i Japan, hemlandet för hightech-produkter. Känd som ”G-Force” vann den år 1991 det internationella Design Fair-priset i Japan. Japanerna var så tagna av dess prestanda att G-Force blev ansedd som en statussymbol – och såldes för 2000 US dollar styck!

Med inkomsten från den japanska licensen, beslöt James Dyson att tillverka en ny dammsugarmodell under sitt eget namn i Storbritannien. I juni 1993 öppnades hans forskningscenter och fabrik i Wiltshire, nära hans hem, och utvecklade en maskin som samlade ännu mindre dammpartiklar (mikroskopiska partiklar, små som cigarettrök). Resultatet var DC01, den första i en rad dammsugare med konstant sugförmåga.

Dual Cyclone™-systemet är det första teknologiska genombrottet sedan dammsugaren uppfanns 1901. Den traditionella påsen har bytts ut mot två cyklonkammare som inte kan täppas till av damm. Efter att Dysons yttre cyklon har spunnit ut merparten av damm- och smutspartiklarna, accelererar luftströmmen i den inre cyklonen ännu mer för att avlägsna de väldigt små hälsovådliga partiklarna. James Dyson har bevisat att det går att göra en bättre produkt till ett pris som folk har råd med. Som ett resultat blev Dyson Dual Cyclone™ den snabbast sålda dammsugaren som någonsin tillverkats i Storbritannien.

Dyson-forskarna var beslutna att skapa dammsugare med ännu större sugförmåga. Så de startade arbetet med att utveckla en helt ny typ av cyklonsystem. De upptäckte att en cyklon med mindre diameter ger större centrifugalkraft. Så de utvecklade ett sätt att få 45 % större sugförmåga än en Dual Cyclone och ta bort mer damm, genom att dela luften i åtta mindre cykloner. Den nya teknologin fick det beskrivande namnet Root 8Cyclone™ (oftast bara Root Cyclone).


Kundmeddelande

Reducerade Öppettider på telefon:

Den 15-17:e April har vi reducerade öppettider på telefon. Öppettiderna som gäller under dessa dagar är 09.00 - 12.00. Vi ber om ursäkt om detta ställer till problem för er.

 

Pick-up Point & Outlet!
Beställ på nätet och hämta dina varor själv i våra lokaler på Cementvägen 1 i Haninge. Här finns också Tretti:s outlet som erbjuder mängder av produkter till rabatterade priser.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-18.00
Helger: Stängt

Fri frakt!

Expressleverans

Fri frakt med i hela landet!

Brådskande? Beställ expressleverans för 395:-!

Vill du ha hjälp?

Högerkolumn - Uppbärning/Installation

Vi kan hjälpa dig med:

- Uppbärning
- Installation
- Retur (bortforsling)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post.

Skicka


Print Skriv ut