Jämförlista

Kundbetyg

Följ oss:

Köksfläktar

 

 

Köpråd för Köksfläktar


En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. På så sätt hjälper köksfläkten till att förbättra luften i ditt hem så att både människor och hus kan andas och må bra. Ju större köksfläkten är i förhållande till spishällen, dess bättre evakuering av luften får du. Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret.

Olika fläkttyper

Recirkulation med kolfilter

Recirkulation med kolfilter används i kök där det inte finns någon kanal, eller det på något sätt är svårt att leda ut luften från köket. Luften sugs först genom fettfiltret och sedan genom ett aktivt kolfilter, som tar bort lukten. Köksfläktar med recirkulation tar inte bort fukten från luften. Kolfiltret ska bytas ungefär två gånger om året.

Inbyggd motor

Med en inbyggd motor i köksfläkten får du en bra sugförmåga och köksfläkten är lätt att montera. En inbyggd motor ger dock i regel en högre ljudnivå än en extern motor.

Extern motor

En extern motor placeras på vind, tak eller yttervägg. Utsugningskapaciteten är i regel högre än vid motsvarande köksfläkt med inbyggd motor. Samtidigt är ljudnivån betydligt lägre eftersom ljudkällan är flyttad från köket.

Centralventilation

Vid centralventilation kopplas köksfläkten/spiskåpan till fastighetens centrala ventilationsanläggning och fläkten har då ingen egen motor. Köksfläkten/spiskåpan manövreras i stort sätt på samma sätt som en modell med inbyggd motor.

Utsugningsprinciper

Kantsug

Köksfläktar med kantsug har en exklusiv design med filtrena väl gömda inuti fläkten. Kantsug isolerar oset med osynliga luftströmmar hela vägen runt. Sugkraften koncentreras till öppningarna, lufthastigheten ökar och ljudnivån blir aningen högre.

Filter i botten

Filter i botten har störst sug- och filteryta, lägre lufthastighet och mindre luftljud. Antalet filter i botten (sugytan) och luftmängden avgör effektiviteten. Utöver det är filtrena lätta att ta ner i samband med rengöring. Uppfångningsförmågan kan ökas betydligt genom större filteryta, och det är naturligtvis en fördel om fläkten täcker hela spishällen och gärna mer därtill.

Vertikal utsugning

Köksfläktar med vertikal utsugning ger bättre plats och större svängrum vid spisen. Vertikal utsugning är en kombination av filter i botten och kantsug. Här får du det bästa från bägge principer och massor av plats så att du enkelt kommer åt kastrullerna när du lagar mat.

Bullernivå

När du ska se till bullernivån för en fläkt kan du tänka på att vi uppfattar ett ljud som dubbelt så högt för var 3:e dB ljudnivån stiger. En kraftig fläktmotor har högre kapacitet, men låter i gengäld mer. Du kan minska ljudet genom att köra på lägre hastighet. Om du väljer en fläkt med extern motor slipper du motorljudet i köket. Det går dock aldrig att komma ifrån att luft i rörelse låter. Precis som när vinden susar uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare du kan göra din kanal och ju större rördimension luften transporteras igenom desto mindre låter det.

 


Pick-up Point, Butik & Outlet!

Beställ på nätet och hämta dina varor själv samma dag! Snabbt och enkelt! Du hämtar dina varor på Cementvägen 1 i Haninge.

Här finns också vår stora butik och outlet (2000m2) där du kan fynda mängder av produkter till ännu bättre priser.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-15.00
Söndag: Stängt

Leveransinformation!

Leveransinformation

Vi erbjuder fri frakt i hela landet!

Brådskande? Beställ expressleverans för endast 395kr!

Vill du ha hjälp? Vi kan hjälpa dig med uppbärning, installation och retur (bortforsling).

 

Kundmeddelande

Öppettider kundtjänst

Vår kundtjänst kommer ha reducerade öppettider via telefon under vecka 21 och 22. Vi kan under dessa veckor nås mellan 09:00-12:00.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta orsakar.

 

Pick-up Point & Outlet!

Beställ på nätet och hämta dina varor själv i våra lokaler på Cementvägen 1 i Haninge. Här finns också Tretti:s butik och outlet som erbjuder mängder av produkter till rabatterade priser.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-15.00
Söndag: Stängt

Topplista

Franke Tillbehör Polyesterfilter 130957
Franke 55:-
Franke Vägghängd köksfläkt Tender 725 RF 60 LED
Franke 5 790:-
Franke Vägghängd köksfläkt Tender Kolfilter 729 RF 60 LED
Franke 6 290:-
Thermex Vägghängd köksfläkt Optica 662 60 Vägg
Thermex 3 180:-
Thermex Vägghängd köksfläkt Cambidge 90 cm
Thermex 4 865:-

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post.

Läs mer


1846-melitta_140x600
1846-melitta_140x600-0-9356
Print Skriv ut