Kundservice: Kontakta oss, Öppettider

Jämförlista

 

Kundbetyg

Följ oss:
Facebook Twitter
Samarbetspartners:
Partners.se

Köksfläktar

 

 

Köpråd för Köksfläktar


En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. På så sätt hjälper köksfläkten till att förbättra luften i ditt hem så att både människor och hus kan andas och må bra. Ju större köksfläkten är i förhållande till spishällen, dess bättre evakuering av luften får du. Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret.

Olika fläkttyper

Recirkulation med kolfilter

Recirkulation med kolfilter används i kök där det inte finns någon kanal, eller det på något sätt är svårt att leda ut luften från köket. Luften sugs först genom fettfiltret och sedan genom ett aktivt kolfilter, som tar bort lukten. Köksfläktar med recirkulation tar inte bort fukten från luften. Kolfiltret ska bytas ungefär två gånger om året.

Inbyggd motor

Med en inbyggd motor i köksfläkten får du en bra sugförmåga och köksfläkten är lätt att montera. En inbyggd motor ger dock i regel en högre ljudnivå än en extern motor.

Extern motor

En extern motor placeras på vind, tak eller yttervägg. Utsugningskapaciteten är i regel högre än vid motsvarande köksfläkt med inbyggd motor. Samtidigt är ljudnivån betydligt lägre eftersom ljudkällan är flyttad från köket.

Centralventilation

Vid centralventilation kopplas köksfläkten/spiskåpan till fastighetens centrala ventilationsanläggning och fläkten har då ingen egen motor. Köksfläkten/spiskåpan manövreras i stort sätt på samma sätt som en modell med inbyggd motor.

Utsugningsprinciper

Kantsug

Köksfläktar med kantsug har en exklusiv design med filtrena väl gömda inuti fläkten. Kantsug isolerar oset med osynliga luftströmmar hela vägen runt. Sugkraften koncentreras till öppningarna, lufthastigheten ökar och ljudnivån blir aningen högre.

Filter i botten

Filter i botten har störst sug- och filteryta, lägre lufthastighet och mindre luftljud. Antalet filter i botten (sugytan) och luftmängden avgör effektiviteten. Utöver det är filtrena lätta att ta ner i samband med rengöring. Uppfångningsförmågan kan ökas betydligt genom större filteryta, och det är naturligtvis en fördel om fläkten täcker hela spishällen och gärna mer därtill.

Vertikal utsugning

Köksfläktar med vertikal utsugning ger bättre plats och större svängrum vid spisen. Vertikal utsugning är en kombination av filter i botten och kantsug. Här får du det bästa från bägge principer och massor av plats så att du enkelt kommer åt kastrullerna när du lagar mat.

Bullernivå

När du ska se till bullernivån för en fläkt kan du tänka på att vi uppfattar ett ljud som dubbelt så högt för var 3:e dB ljudnivån stiger. En kraftig fläktmotor har högre kapacitet, men låter i gengäld mer. Du kan minska ljudet genom att köra på lägre hastighet. Om du väljer en fläkt med extern motor slipper du motorljudet i köket. Det går dock aldrig att komma ifrån att luft i rörelse låter. Precis som när vinden susar uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare du kan göra din kanal och ju större rördimension luften transporteras igenom desto mindre låter det.

 


Kundmeddelande

Öppettider kundtjänst


Måndag: 08.00-17.00

Tisdag: 08.00-17.00

Onsdag: 09.00-16.00

Torsdag: 08.00-17.00

Fredag:  08.00-16.00

 

 

Vi finns på telefon, 0771-313031, enligt ovanstående tider.

Topplista

Franke Tillbehör Polyesterfilter 130957
Franke 59:-
Cylinda Vägghängd köksfläkt Triton Trend SV 60
Cylinda 4 730:-
Franke Vägghängd köksfläkt Strip 60
Franke 1 995:-
Electrolux Tillbehör Kolfilter TYPE28
Electrolux 269:-
Siemens Underbyggnadsfläkt LI 46630SD
Siemens 2 990:-

Senast recenserade

Cylinda Tillbehör Kolfilter 9004301
3,00 2014-03-13
"Ok kolfilter. Monteringen kunde vara bättre. Det krävs en skruvmejsel oc..."   Läs mer
Cylinda Vägghängd köksfläkt Triton Trend SV 60
3,00 2014-03-13
"Snygg och lättanvänd. Har haft den i 3 månader nu. Dock blir jag lite ..."   Läs mer

Brådskande?

Expressleverans

Stockholm:
Leverans samma kväll!

Övriga Sverige:
Leverans kvällen efter!

…vid beställning före kl. 13.30

Vill du ha hjälp?

Services

Vi kan hjälpa dig med:

  • Uppbärning
  • Installation
  • Retur (bortforsling)

Köp nu - betala senare

  • 0% ränta
  • Aviseringsavgift 29 kr
  • Uppläggningsavgift från 95 kr
Klarna_konto.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Email_subscribe.se

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post. SkickaPrint Skriv ut