Kundservice: Kontakta oss, Öppettider

Jämförlista

 

Kundbetyg

Följ oss:
Samarbetspartners:

Köksfläktar

 

 

Köpråd för Köksfläktar


En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. På så sätt hjälper köksfläkten till att förbättra luften i ditt hem så att både människor och hus kan andas och må bra. Ju större köksfläkten är i förhållande till spishällen, dess bättre evakuering av luften får du. Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret.

Olika fläkttyper

Recirkulation med kolfilter

Recirkulation med kolfilter används i kök där det inte finns någon kanal, eller det på något sätt är svårt att leda ut luften från köket. Luften sugs först genom fettfiltret och sedan genom ett aktivt kolfilter, som tar bort lukten. Köksfläktar med recirkulation tar inte bort fukten från luften. Kolfiltret ska bytas ungefär två gånger om året.

Inbyggd motor

Med en inbyggd motor i köksfläkten får du en bra sugförmåga och köksfläkten är lätt att montera. En inbyggd motor ger dock i regel en högre ljudnivå än en extern motor.

Extern motor

En extern motor placeras på vind, tak eller yttervägg. Utsugningskapaciteten är i regel högre än vid motsvarande köksfläkt med inbyggd motor. Samtidigt är ljudnivån betydligt lägre eftersom ljudkällan är flyttad från köket.

Centralventilation

Vid centralventilation kopplas köksfläkten/spiskåpan till fastighetens centrala ventilationsanläggning och fläkten har då ingen egen motor. Köksfläkten/spiskåpan manövreras i stort sätt på samma sätt som en modell med inbyggd motor.

Utsugningsprinciper

Kantsug

Köksfläktar med kantsug har en exklusiv design med filtrena väl gömda inuti fläkten. Kantsug isolerar oset med osynliga luftströmmar hela vägen runt. Sugkraften koncentreras till öppningarna, lufthastigheten ökar och ljudnivån blir aningen högre.

Filter i botten

Filter i botten har störst sug- och filteryta, lägre lufthastighet och mindre luftljud. Antalet filter i botten (sugytan) och luftmängden avgör effektiviteten. Utöver det är filtrena lätta att ta ner i samband med rengöring. Uppfångningsförmågan kan ökas betydligt genom större filteryta, och det är naturligtvis en fördel om fläkten täcker hela spishällen och gärna mer därtill.

Vertikal utsugning

Köksfläktar med vertikal utsugning ger bättre plats och större svängrum vid spisen. Vertikal utsugning är en kombination av filter i botten och kantsug. Här får du det bästa från bägge principer och massor av plats så att du enkelt kommer åt kastrullerna när du lagar mat.

Bullernivå

När du ska se till bullernivån för en fläkt kan du tänka på att vi uppfattar ett ljud som dubbelt så högt för var 3:e dB ljudnivån stiger. En kraftig fläktmotor har högre kapacitet, men låter i gengäld mer. Du kan minska ljudet genom att köra på lägre hastighet. Om du väljer en fläkt med extern motor slipper du motorljudet i köket. Det går dock aldrig att komma ifrån att luft i rörelse låter. Precis som när vinden susar uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare du kan göra din kanal och ju större rördimension luften transporteras igenom desto mindre låter det.

 


Kundmeddelande

Förlängd sista leveransdag innan jul för brev och paket (Gäller inte Norrland)


Vi har nu förlängd sista leveransdag för brev och paket(det som levereras av posten), 20/12 23:59 är sista tid för beställning som anländer till dig som kund innan julafton.

Viktigt! Skriv inte in något i "Övrigt"-rutan i kassan om ni önskar leverans innan jul. Det försinkar ordern och då kommer den ej hinna till jul.

OBS! Gäller endast Brev och paket i hela Sverige med Norrland som undantag.

 

God jul alla kunder!

Sista beställningsdag för att få hem era klappar innan jul varierar från den 14/12 (pall till Norrland) till den 20/12 kl. 23:59 (varubrev + paket i övriga Sverige).

OBS! Detta gäller lagerhållna produkter med beräknad leveranstid 2-7 arbetsdagar. Du ser beräknad leveranstid på respektive produktsida.

För att få reda på fullständiga villkor när just din sista beställningsdag är: läs mer här.

Är du osäker på vad som skickas som pall och vad som skickas som paket och brev vänligen läs här

Öppettider för kundservice under mellandagarna

Måndag, 22/12: 09.00-18.00

Tisdag, 23/12: 09.00-18.00

Onsdag, 24/12: Stängt

Torsdag, 25/12: Stängt

Fredag, 26/12: Stängt

Lördag, 27/12: Stängt

Söndag, 28/12: Stängt

Måndag, 29/12: 09.00-18.00

Tisdag, 30/12: 09.00-18.00

Onsdag, 31/12: Stängt

Torsdag: 1/1: Stängt

 

Topplista

Franke Tillbehör Polyesterfilter 130957
Franke 55:-
Cylinda Tillbehör Kolfilter 9004302
Cylinda 395:-
Gorenje Vägghängd köksfläkt DKG9335E
Gorenje 1 990:-
Franke Underbyggnadsfläkt F210 70 Vit
Franke 1 595:-
Cylinda Vägghängd köksfläkt Triton Trend SV 60
Cylinda 4 790:-

Senast recenserade

Franke Vägghängd köksfläkt Opal 90
2014-11-03
"Fläkten Opal Elc 90:s knappar är tillverkade av plast, likaså knappleder..."   Läs mer
Electrolux Underbyggnadsfläkt EFP60466X
2014-11-03
"Undvik!! Glaset har gått sönder, belysningen har gått sönder, filtret ha..."   Läs mer
Gorenje Vägghängd köksfläkt DC201E
2014-09-13
"Hej Jag har haft en liknande fläkt med ljud för att den inte tätar till..."   Läs mer

Brådskande?

Expressleverans

Stockholm:
Leverans samma kväll!

Övriga Sverige:
Leverans kvällen efter!

…vid beställning före kl. 13.30

Vill du ha hjälp?

Vi kan hjälpa dig med:

  • Uppbärning
  • Installation
  • Retur (bortforsling)

Betala med Qliro

Partial_payment.se

Qliro är en del av CDON Group och erbjuder sedan september 2014 faktura- och delbetalning på Tretti.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post.

Skicka


Print Skriv ut