Jämförlista

Kundbetyg

Följ oss:

Kombinerade kyl/frysar

 

 

Köpråd för Kombinerade kyl/frysar


Några tips innan köpet
- Mät utrymmet där skåpet ska stå, då några skåp kräver några extra centimeter distans vid sidan om för att kunna öppnas ordentligt.
- En kyl/frys står ständigt på. Välj en energisnål modell, det sparar både pengar och energi.
- Ljudet från skåpets kompressor kan vara störande, granska därför skåpets bullernivå.
- Skåpet ska vara lätt att rengöra och ha flexibel inredning.

Antal kompressorer
Skåpet kan ha en eller två kompressorer som alstrar kyla och en eller två som justerar temperaturen. Fördelen med att ha två kompressorer är att om den ena kompressorn skulle gå sönder så fungerar fortfarande ena delen av skåpet.

Inredning
Inredningen i skåpet är viktig och ska gå att anpassa efter varje enskild familjs behov. Hyllor ska vara enkla att flytta och ta ut för rengöring. Glasskivor rekommenderas framför trådhyllor, då du slipper rengöra alla hyllor om du t ex spiller något på hyllan längst upp. Hyllorna på insidan av dörren ska vara flexibla och enkla att ta loss för rengöring.

Frysen bör ha backar istället för korgar, då slipper du problemet med förpackningar som fryser fast i korgens galler och går sönder. Backarna hos vissa modeller kan även användas som kylförvaring (genom att staplas på varandra) vid avfrostning. Backar i genomskinlig plast gör det enklare att se vad som finns i frysen.

Avfrostning
Alla dagens kyl/frysskåp har automatisk avfrostning i kyldelen, men på basmodeller får du dock vanligtvis frosta av frysdelen manuellt. Vissa modeller har automatisk avfrostning även i frysdelen, vilket då ofta kallas för noFrost-funktion.

Temperatur
Temperaturen i skåpet får varken vara för hög eller för låg. I kylen rekommenderas en medeltemperatur på +5 grader och frysen får inte ha högre temperatur än -18 grader på varmaste stället för lagring och -25 grader för infrysning. Är temperaturen för hög kan maten bli dålig, är den för låg går det åt onödigt mycket el. Observera att skåp med frys nertill inte rekommenderas att stå i ouppvärmda utrymmen, d v s utrymmen där temperaturen understiger +15 grader. Detta p g a att skåpets kompressorer inte fungerar som de ska vid för låga temperaturer.

Skåpets volymer
Man mäter skåpens volym i liter. För att räkna ut hur stort skåp en familj kräver kan man börja med att räkna en grundvolym för 1 person på 200 liter. Därefter lägger man till ytterligare 50 liter för varje person i hushållet. Behovet av frys varierar, men om man bakar och lagar mycket mat är en frys av den större varianten att rekommendera.

Återvinning
När du byter ut dina vitvaror ska du alltid se till att din gamla produkt tas om hand för miljöanpassad återvinning.

 


Fri frakt!

Expressleverans

Fri frakt med i hela landet!

Brådskande? Beställ expressleverans för 395:-!

Vill du ha hjälp?

Högerkolumn - Uppbärning/Installation

Vi kan hjälpa dig med:

- Uppbärning
- Installation
- Retur (bortforsling)

Kundmeddelande

Pick-up Point & Outlet!

Beställ på nätet och hämta dina varor själv i våra lokaler på Cementvägen 1 i Haninge. Här finns också Tretti:s outlet som erbjuder mängder av produkter till rabatterade priser.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-18.00
Helger: Stängt

Topplista

Whirlpool Kyl över frys-skåp WBE3414 W
Whirlpool 3 490:-
Whirlpool Kyl över frys-skåp WBE3114 W
Whirlpool 2 990:-
Liebherr Kyl över frys-skåp CBNesf 3733-21
Liebherr 14 990:-
Liebherr Kyl över frys-skåp CBN 3733-21
Liebherr 14 990:-
Siemens Kyl över frys-skåp KG49EBI40
Siemens 8 390:-

Betala med Qliro

Partial_payment.se

Qliro är en del av Qliro Group och erbjuder sedan september 2014 faktura- och delbetalning på Tretti.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post.

Skicka


Print Skriv ut