Kundservice: Kontakta oss, Öppettider

Jämförlista

 

Kundbetyg

Följ oss:
Facebook Twitter
Samarbetspartners:
Partners.se

Tvättmaskiner

 

 

Köpråd för Tvättmaskiner


Mått
Standardmåttet för frontmatade tvättmaskiner är 60 x 60 cm. Måtten kan dock variera lite mellan olika märken och modeller. Höjden är vanligtvis 85–90 cm. Det finns även så kallade ”kompakt-modeller”, där måtten är mindre än standard. Toppmatade maskiner är 40–45 cm breda och 55–60 cm djupa. Höjden är vanligtvis 85–90 cm. De passar för dig som har ett mindre utrymme. Modeller med hjul kan enkelt rullas fram vid användning eller städning.

Kapacitet
De flesta tvättmaskiner rymmer ca 4–6 kg torr tvätt (5 kg är ca 49 st t-shirts), men även där finns modeller som tar mer eller mindre.

Tvättprogram
De flesta maskiner har flera tvättprogram som går att kombinera. Vanliga program är ylle, fintvätt, kulörtvätt och vittvätt. Kompletterande val som t ex förtvätt, extra sköljning samt centrifugeringshastighet kan göras till de flesta programmen. Dagens tvättmaskiner installeras alltid på 1-fas och levereras med vanlig stickkontakt. Vanligtvis behövs ingen förtvätt, men om tvätten är jordig eller sandig är det ett bra tillval. Kläder som man bär närmast kroppen bör dock alltid tvättas i minst 60 grader.

Installation
El: Anlita en behörig elektriker för fasta elektriska installationer i badrummet! Annars kan du utsätta dig och familjen för livsfara. Dessutom gäller inga försäkringar. I våtutrymmen brukar maskinerna vara fast installerade. Man får koppla maskinerna till ett jordat uttag för 230 V i i bad-och duschrum, men då måste uttaget ha jordfelsbrytare och vara placerat mer än 60 cm från badkar eller dusch. Rådgör för säkerhets skull med en elektriker! En tvättmaskin som står i badrummet får inte anslutas till ett uttag i ett annat rum. Vatten: Översvämningar på grund av felaktigt installerade tvättmaskiner orsakar många vattenskador. Rådgör med fackman innan installationen. Tvättmaskiner kopplas alltid till kallt vatten.

Centrifugering
Tvättmaskinens pris baseras en hel del på centrifugeringshastigheten, som varierar mellan 600 och 1600 varv. Resultatet av centrifugeringen mäts i hur många procent fuktighet som finns kvar i tvätten. Om du ska torka tvätten i torktumlare så kan du spara tid, energi och pengar på att välja en tvättmaskin med högre varvtal. Tvätten är då torrare när du lägger den i tumlaren och du kan välja en kortare torktid.

Energiförbrukning
Energimärkningen anger hur energisnål tvättmaskinen är på en skala från A till G, där A är bäst och G är sämst. Märkningen beräknas efter hur mycket el som går åt att tvätta och centrifugera ett kilo tvätt, under ett program för bomull 60ºC. De flesta tvättmaskiner har energiklass A. Det finns även märkningar som betyder att maskinen är ännu energisnålare än enbart A, såsom A+ och A++. Dessa är jämförbara med märkningarna A-10% och A-20%, vilka betyder att maskinen är 10 respektive 20 procent mer energieffektiv än gränsvärdet för energiklass A. Att välja en energisnål maskin med energiklass A eller bättre tjänar både du och miljön på. 

Tänk på att om maskinen centrifugerar effektivt tar torkningen mindre energi och tid. Ett bra sätt att spara energi i tvättstugan är naturligtvis också att alltid köra fulla maskiner.


Kundmeddelande

Vår telefonkundtjänst har stängt under påskhelgen.

 

Vår telefon öppnar igen den 22/4 efter påskhelgen!

 

Mvh Kundtjänst,

Tretti.se

Topplista

Bosch Frontmatad tvättmaskin WAS32465SN
Bosch 5 780:-
Bosch Tillbehör Vit monteringssats WTZ11310
Bosch 339:-
HQ Tillbehör Förhöjningssockel 300 mm
HQ 749:-
Cylinda Frontmatad tvättmaskin FT 374
Cylinda 3 490:-
Siemens Frontmatad tvättmaskin WM14S464DN
Siemens 5 285:-

Senast recenserade

LG Electronics Tvätt- och torkmaskin F1695RDH
5,00 2014-03-06
"Helt perfekt hitintills! Grym kapacitet."   Läs mer
Hoover Frontmatad tvättmaskin DYN 9166PG
1,00 2014-03-05
"Tyckte jag hade köpt världens bästa tvättmaskin, fast det varade bara i ..."   Läs mer
LG Electronics Frontmatad tvättmaskin F1494TD
1,00 2014-02-27
"15 dagar efter garantitiden gick ut (1 år) pajade pumpen som fixar tömni..."   Läs mer

Brådskande?

Expressleverans

Stockholm:
Leverans samma kväll!

Övriga Sverige:
Leverans kvällen efter!

…vid beställning före kl. 14.00

Vill du ha hjälp?

Services

Vi kan hjälpa dig med:

  • Uppbärning
  • Installation
  • Retur (bortforsling)

Köp nu - betala senare

  • 0% ränta
  • Aviseringsavgift 29 kr
  • Uppläggningsavgift från 95 kr
Klarna_konto.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Email_subscribe.se

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post. Skicka140408-hoover-hs-2-140x600-se-0-9397
140408-hoover-hs-140x600-se-0-9397
Print Skriv ut