Jämförlista

Kundbetyg

Följ oss:

Tvättmaskiner

 
Paket_tvatt_tork_banner-0-317


 

Köpråd för Tvättmaskiner


Mått
Standardmåttet för frontmatade tvättmaskiner är 60 x 60 cm. Måtten kan dock variera lite mellan olika märken och modeller. Höjden är vanligtvis 85–90 cm. Det finns även så kallade ”kompakt-modeller”, där måtten är mindre än standard. Toppmatade maskiner är 40–45 cm breda och 55–60 cm djupa. Höjden är vanligtvis 85–90 cm. De passar för dig som har ett mindre utrymme. Modeller med hjul kan enkelt rullas fram vid användning eller städning.

Kapacitet
De flesta tvättmaskiner rymmer ca 4–6 kg torr tvätt (5 kg är ca 49 st t-shirts), men även där finns modeller som tar mer eller mindre.

Tvättprogram
De flesta maskiner har flera tvättprogram som går att kombinera. Vanliga program är ylle, fintvätt, kulörtvätt och vittvätt. Kompletterande val som t ex förtvätt, extra sköljning samt centrifugeringshastighet kan göras till de flesta programmen. Dagens tvättmaskiner installeras alltid på 1-fas och levereras med vanlig stickkontakt. Vanligtvis behövs ingen förtvätt, men om tvätten är jordig eller sandig är det ett bra tillval. Kläder som man bär närmast kroppen bör dock alltid tvättas i minst 60 grader.

Installation
El: Anlita en behörig elektriker för fasta elektriska installationer i badrummet! Annars kan du utsätta dig och familjen för livsfara. Dessutom gäller inga försäkringar. I våtutrymmen brukar maskinerna vara fast installerade. Man får koppla maskinerna till ett jordat uttag för 230 V i i bad-och duschrum, men då måste uttaget ha jordfelsbrytare och vara placerat mer än 60 cm från badkar eller dusch. Rådgör för säkerhets skull med en elektriker! En tvättmaskin som står i badrummet får inte anslutas till ett uttag i ett annat rum. Vatten: Översvämningar på grund av felaktigt installerade tvättmaskiner orsakar många vattenskador. Rådgör med fackman innan installationen. Tvättmaskiner kopplas alltid till kallt vatten.

Centrifugering
Tvättmaskinens pris baseras en hel del på centrifugeringshastigheten, som varierar mellan 600 och 1600 varv. Resultatet av centrifugeringen mäts i hur många procent fuktighet som finns kvar i tvätten. Om du ska torka tvätten i torktumlare så kan du spara tid, energi och pengar på att välja en tvättmaskin med högre varvtal. Tvätten är då torrare när du lägger den i tumlaren och du kan välja en kortare torktid.

Energiförbrukning
Energimärkningen anger hur energisnål tvättmaskinen är på en skala från A till G, där A är bäst och G är sämst. Märkningen beräknas efter hur mycket el som går åt att tvätta och centrifugera ett kilo tvätt, under ett program för bomull 60ºC. De flesta tvättmaskiner har energiklass A. Det finns även märkningar som betyder att maskinen är ännu energisnålare än enbart A, såsom A+ och A++. Dessa är jämförbara med märkningarna A-10% och A-20%, vilka betyder att maskinen är 10 respektive 20 procent mer energieffektiv än gränsvärdet för energiklass A. Att välja en energisnål maskin med energiklass A eller bättre tjänar både du och miljön på. 

Tänk på att om maskinen centrifugerar effektivt tar torkningen mindre energi och tid. Ett bra sätt att spara energi i tvättstugan är naturligtvis också att alltid köra fulla maskiner.


Fri frakt!

Expressleverans

Fri frakt med i hela landet!

Brådskande? Beställ expressleverans för 395:-!

Vill du ha hjälp?

Högerkolumn - Uppbärning/Installation

Vi kan hjälpa dig med:

- Uppbärning
- Installation
- Retur (bortforsling)

Kundmeddelande

Pick-up Point & Outlet!
Beställ på nätet och hämta dina varor själv i våra lokaler på Cementvägen 1 i Haninge. Här finns också Tretti:s outlet som erbjuder mängder av produkter till rabatterade priser.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-18.00
Helger: Stängt

Topplista

Bosch Frontmatad tvättmaskin WAP28368SN
Bosch 5 490:-
Bosch Frontmatad tvättmaskin WAW32468SN
Bosch 6 090:-
Bosch Frontmatad tvättmaskin WAK28267SN
Bosch 4 190:-
Samsung Frontmatad tvättmaskin WF1702
Samsung 2 990:-
Bosch Frontmatad tvättmaskin WAB24166SN
Bosch 2 990:-

Senast recenserade

Samsung Tvätt- och torkmaskin WD806P4SAWQ
2015-02-12
"Riktigt nöjd med maskinen! Kolborstfri motor, snabbprogram, vädringspr..."   Läs mer
Samsung Tvätt- och torkmaskin WD0704
2015-02-12
"Tvättar rent och maskinen är tyst. En prisvärd maskin. "   Läs mer
Samsung Tvätt- och torkmaskin WD806P4SAWQ
2015-02-11
"Behövde en ny tvättmaskin och pratade med kundtjänsten som rekommenderad..."   Läs mer

Betala med Qliro

Partial_payment.se

Qliro är en del av Qliro Group och erbjuder sedan september 2014 faktura- och delbetalning på Tretti.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den senaste informationen och våra bästa erbjudanden från tretti.se via e-post.

Skicka


Print Skriv ut