0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Bosch

Bosch

Bosch har ända sedan starten varit synonymt med praktisk teknik. Med världsledande produkter inom hushållselektronik underlättar de en stor del av arbetet i hemmet. Produkterna kännetecknas av förstklassig teknologi, god kvalitet och pålitlighet och i dag är Bosch etablerade i över 60 länder och finns därför, var du än befinner sig, alltid nära till hands. Bosch startades av uppfinnaren och entreprenören Robert Bosch som var en pionjär inom industrin. Hans mål var att förbättra tekniken bakom sina produkter för att tillgodose dagliga behov och förväntningar. Han ska även ha myntat uttrycket ?Hellre förlora pengar än förtroende? vilket är något som genomsyrar hela produktionen än i dag.

År 1949 började Bosch producera det kylskåp som skulle komma att bli en klassiker. Året efter introducerade företaget sin första köksmaskin och 1964 erövrade den första diskmaskinen från Bosch hushåll runt om i världen. En kompakt mikro-kombiugn som både kan grilla och tillaga mat tog steget in på marknaden 1984 och 1997 lanserade företaget en funktion som ställde mästerkockarna i skuggan. Nämligen Thermo Control, en infraröd sensor i glaskeramikhällen som mäter den exakta temperaturen i kokkärlens innehåll. Sensorstyrningen är helt automatisk och övervakar matlagningen perfekt vilket gör att du kan lita på den till 100 procent.

Bosch verksamhet är världsomfattande samtidigt som den är lyhörd för lokala krav. Det gör att företaget kan möta dina krav och önskemål och förse dig med maskiner som underlättar ditt hushållsarbete just i den delen av världen där du befinner dig. Företaget har även ett effektivt nätverk av fabriker och säljkontor över hela världen för att kunna erbjuda dig bästa möjliga service om du skulle behöva teknisk support, hjälp eller någon som kommer ut och reparerar din produkt. För Bosch är service en stor del av deras varumärke och det kompromissar de inte bort på något plan.

Miljövård har varit ett konkret mål för Bosch sedan 1973 och Boschfabrikerna för hushållsapparater blev först med att redan 1995 uppfylla villkoren i EU's frivilliga miljökontroll EMAS. Idag förbrukar Boschprodukter mindre energi och vatten och förorsakar mindre avfall än för bara några år sedan och det gäller hela vägen från tillverkning till användning i hushållet och även när det kommer till återanvändning och återvinning. Bosch spenderar årligen pengar på att förbättra och avlasta miljön. Och det om något är en god investering i framtida generationers förtroende.

Bosch vitvaror och hushållsapparater

Oavsett om vi köper en vitvara eller en hushållsapparat så gör vi det för att antingen lösa ett problem eller effektivisera en process. Ett kylskåp ser till att hålla maten kall så att den håller sig fräsch och så att vi kan uppbevara den längre innan den blir gammal och oätlig. En tvättmaskin tvättar vår tvätt så att vi slipper göra det förhand och därmed både slösa tid på det men också för att skona våra kroppar, speciellt om vi i förväg har problem med axlar, armar eller andra kroppsdelar. Tidsbesparingen är i hemmet enorm om man slår ihop både tvätt, disk, städning och den tid det tar att laga olika maträtter. Kort och gott sparar vi massor av tid genom att effektivisera dessa processer hemma. Och att lösa problem och att göra vardagen enklare har varit en del av och ett stort fokus för Bosch sedan starten.

Hur är Boschs kvalitet när det kommer till vitvaror?

Svaret är egentligen enkelt: Det fungerar som det ska och mer därtill. Tyskland förknippas ofta med kvalitet och även hos Bosch genomsyras de av den tyska kvaliteten. Utöver att designa och utveckla sina produkter efter den högsta standarden så är Boschs produktion även sammansatt av devisen om en produktion med bästa möjliga kvalitet och effektivitet. Vitvarorna genomgår alltså en rad olika tester innan de kvalitetssäkras för att skickas ut på marknaden. Alla funktioner blir testade och effektiviserade. Exempelvis ska en torktumlare kunna torka all tvätt i maskinen så att den blir helt torr men utan att tvätten är för varm när den kommer ut. Det samma gäller exempelvis diskmaskinen. Den ska kunna diska helt rent utan att lämna fläckar och den som öppnar maskinen ska inte riskera att bränna sig på het ånga som hos många andra maskiner väller ut. Ugn och spishällar måste kunna hålla exakta temperaturer där temperaturskillnader inte ska existera utan den temperaturen på inställningen ska utan undantag hållas. Dessa tester genomför Bosch själva men det är även viktigt för dem att få feedback och konstruktiv kritik från användarna runt om i världen. Många förbrukartester har också genomförts och exempelvis har många av Boschs varor blivit utnämnda till ?Bäst i test? av den danska förbrukarrådet TÆNK. TÆNK är dessutom en oberoende organisation och testerna görs av medlemmarna själva.

Smarta lösningar från Bosch ? Det är detaljerna som gör skillnad

Vi alla har stått i följande situation: Diskmaskinen är klar med att diska och torka när du öppnar luckan för att plocka ur den. Då ser du att plastbehållarna som du satt in inte är torra, utan blöta. Detta problem har Bosch löst åt dig. Med hjälp av en naturlig mineral, zeolit, ser din Bosch diskmaskin till att allt blir helt torrt. Ditt problem är löst på ett riktigt och miljömedvetet sätt utan att använda extra ström.

Situation två. Du vet inte exakt hur mycket eller lite tvättmedel du ska hälla i tvättmaskinen när du ska tvätta. Du riskerar därför att kasta pengar i sjön genom att dosera för högt och därmed köpa tvättmedel oftare. Dessutom riskerar du att få rester av tvättmedel på din tvätt eftersom att maskinen inte hinner skölja bort tvättmedlet om du hällt i en för stor dos. Även detta problem har Bosch en lösning på. De har utvecklat en teknologi de kallar för i-DOS. Du kan med hjälp av i-DOS hälla flytande tvättmedel i din tvättmaskins tvättmedelsfack och sedan sköts det helt automatiskt. Maskinen väger själv tvätten inne i trumman och doserar sedan tvättmedel därefter för att uppnå det perfekta resultatet. Då behöver du endast köpa och fylla på tvättmedel när det verkligen behövs. Bättre för din plånbok och bättre för miljön.

Utöver smarta lösningar som nämnts ovan så har Bosch även fått den prisbelönta ?red dot? utmärkelsen som är ett designpris. De har inte bara fått ?red dot? utan även vunnit ?Best of the Best? på Red Dot Design Award. Detta pris tilldelas produkter med banbrytande design och är bland det finaste man kan vinna inom denna kategori. Som om inte det var nog vann de också ?Honourable Mention? på samma gala och detta pris tilldelas dem med exceptionella detaljlösningar. Bosch har under flera år blivit tilldelad dessa priser för flera olika produkter inom olika kategorier. Om du är sugen på en produkt från Bosch hittar du på sidan bland annat:

Favoriter

Stäng