Upp till 25% på alla tvätt, tork & dammsugare*

Se utbudet *Gäller ej varor märkta med "Alltid prisvärd" eller returvaror. T.o.m. 30/7-21

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 8:30-16
 • Måndag 8:30-21
 • Tisdag8:30-21
 • Onsdag8:30-21
 • Torsdag8:30-21
 • Fredag8:30-16
 • Lördag12-17
 • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Bosch Diskmaskiner

Bosch diskmaskiner

Det tyska märket Bosch är välkänt för sin goda standard. När du köper en ny diskmaskin är kvalitet och hållbarhet såklart några av de främsta kvaliteterna som du bör titta på. Men för att hitta just den Bosch diskmaskin som passar dina behov krävs det ofta att du funderar över ytterligare några saker.

Olika typer av diskmaskiner

Det första du ska tänka på är vilken typ av diskmaskin som du önskar.

 • Underbyggd diskmaskin - den vanligaste varianten i svenska hem. Passar in under diskbänken, men har en egen design som inte är anpassad efter din köksinredning.
 • Integrerad diskmaskin - smälter osynligt in köket eftersom du kan montera på en frontpanel som passar designen i ditt kök. Du kan läsa mer om integrerade vitvaror på vår blogg.
 • Bänkdiskmaskin - en liten diskmaskin som ställs direkt på diskbänken. Passar till den som har ont om plats i köket. En bänkdiskmaskin är dock ofta en begränsad kapacitet och passar bäst till hushåll på 1-2 personer.

Antal kuvert (kapacitet)

Nästa fråga är hur stor kapacitet din nya Bosch diskmaskin bör ha. Kapaciteten mäts i antal kuvert som går in i en diskomgång. Om ni är många i familjen kan det vara bra att ta en diskmaskin med minst 12 kuvert, gärna fler. På sätt får du enkelt plats med både frukostdisken och middagsdisken i samma omgång. Några av Bosch diskmaskiner har dessutom ett smidigt VarioFlex Pro korgsystem. Korgarna kan justeras och ändras så att du får mer plats till större disk, t.ex. stora fat eller skålar.

Energiklass och vattenförbrukning

En viktig faktor att överväga av både ekonomiska och miljömässiga skäl är energi- och vattenförbrukning. Enligt ett EU-direktiv märks alla vitvaror med en energiklass. Alla Bosch diskmaskiner är energiklassade som antingen A+++, A++ eller A+, vilket är de tre bästa betygen en diskmaskin kan ha.

Dock kommer det i mars 2021 en ny energimärkning från EU för bland annat diskmaskiner. Du kan läsa allt om den nya energimärkningen här.

Specialfunktioner

För att få ut det mesta möjliga av din nya Bosch diskmaskin är det en bra idé att fundera på vilka specialfunktioner som skulle kunna underlätta din vardag. Vill du kanske ha en timer-funktion som låter dig skjuta fram starttiden för disken? Eller kanske ett AquaStop, dvs. en vattensäkring som förhindrar eventuellt vattenläckage? Det finns massor av specialfunktioner att välja mellan, t.ex.:

 • AquaSensor - diskmaskinen har sensorer som känner av hur smutsig disken är och anpassar diskprogrammet därefter. På sätt kan du spara vatten och energi.
 • Supersilence Plus 40-45 dB - diskmaskinen är utrustad med flera ljuddämpande finesser, vilket gör att du lugnt kan läsa en bok samtidigt som diskmaskinen står på.
 • HygienPlus-funktion - ett extra hygieniskt diskprogram där temperaturen höjs till 70 grader i ca 10 under sköljningen. Passar t.ex. bra för hushåll med allergiker.

Vi har bara nämnt några av alla funktioner här. När du klickar in på varje enskild diskmaskin hittar du en utförligare beskrivning över vilka specialfunktioner som just den modellen innehåller. Du kan också hitta mer information på Bosch hemsida.

Köp din nya Bosch diskmaskin på tretti.se

Vårt mål är att det ska vara enkelt för dig som kund att köpa vitvaror. Därför har vi gjort en speciell sida som samlar alla Bosch diskmaskiner. I listan till vänster kan du filtrera modellerna efter typ, pris, ljudnivå, m.m. för att få en överblick över vilka Bosch diskmaskiner som passar dig och dina behov.

När du köper en Bosch diskmaskin hos tretti.se kan du alltid räkna med fri frakt. Dessutom erbjuder vi flera tilläggstjänster såsom installering av den nya diskmaskinen och bortforsling av den gamla. Hör gärna av dig till vårt kundcenter om du har några frågor. Du når oss via mejl eller telefon: 0771-31 30 31

En fråga där åsikterna går isär är ifall tallrikarna ska sköljas innan man ställer in dem i diskmaskinen. Vad tror du? Följ länken till vår blogg och se svaret!

Favoriter

Stäng