Spara 40% på allt från Bauknecht! Erbjudandet gäller under perioden 22/5 - 04/06 2023 och kan ej kombineras med andra kampanjer och erbjudanden.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-21:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • TisdagStängt
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Bosch Ugnar

Om Bosch ugnar

Bosch är ett märke som är känt för sin pålitlighet och Bosch ugnar håller en mycket god standard. När du ska köpa en ny ugn är kvalitet såklart något av det viktigaste du bör tänka på, men det är inte allt. För att få en ugn som helt motsvarar dina behov finns det fler faktorer som du bör överväga innan du skrider till verket. Det kan vara helt basala ting som att välja vilken typ av ugn du vill ha. Andra val handlar om små finesser som underlättar vardagen som t.ex. utdragbara teleskopskenor eller självrengöringsprogram.

Vilken typ av ugn ska du ha?

Bosch erbjuder flera olika ugnsmodeller och för att välja rätt typ är det viktigt att du tänker över din situation. Är du en matlagningsfantast som älskar nya matlagningsfunktioner och specialprogram? Eller vill du bara ha en ugn som funkar, utan krusiduller och specialinställningar?

De huvudsakliga ugnstyperna från Bosch är:

 • Inbyggnadsugn - den vanligaste typen av ugn med de vanliga standardprogrammen, t.ex. varmluft eller över- och undervärme.
 • Ångugn - maten tillagas med varm ånga, vilket passar särskilt bra för fisk och grönsaker. Näringsämnena behålls också bättre när maten ångas istället för att ugnsbakas på traditionellt sätt. Passar för den som är intresserad av att ta sin matlagning till en ny nivå.
 • Kombiugn - kombinerar en vanlig ugn med en ångfunktion. Ger en stor flexibilitet och valfrihet i matlagningen. Tillhör dock en något dyrare prisklass.

Självrengöring

Något som kan hjälpa dig spara mycket tid och arbete är en ugn med självrengöring. Bosch erbjuder två olika typer av självrengöringsprogram:

 • Pyrolytisk rengöring - fett och matrester förbränns vid hög värme till en fin aska som du enkelt kan torka bort med en fuktad trasa.
 • Katalytisk rengöring - bakväggen i ugnen är klädd i ett särskilt material som fångar upp smuts och matrester. Ugnen kräver fortfarande lite manuell rengöring, men du slipper det mest tidsödande arbetet att skapa bort fastbränt fett och matrester.

Det finns fördelar och nackdelar med båda självrengöringsprogrammen, såsom graden av renhet och tidsåtgången. På vår blogg hittar du mer information om självrengöringsprogram för ugnen.

Andra specialfunktioner för Bosch ugnar

Bosch strävar hela tiden efter att utveckla smartare och bättre lösningar på vanliga vardagsproblem. De har t.ex. utvecklat utdragbara teleskopskenor så att du lättare kan sätta in och ta ut formar i ugnen utan att bränna dig eller anstränga ryggen onödigt. En annan fiffig lösning är en inbyggd stektermometer som hjälper dig att få exakt rätt temperatur på steken. Eller varför inte en SoftClose-funktion så att ugnsluckan inte smäller? Dessa är bara några av alla innovativa lösningar från Bosch. Läs igenom produkttexten noggrant för att försäkra dig om att ugnen innehåller just de funktioner som du är intresserad av.

Du hittar mer information om Bosch ugnsteknologier på deras hemsida.

Köp din nya Bosch ugn hos tretti.se

Här på sidan hittar du alla ugnsmodeller från Bosch som vi har i sortimentet. Genom att filtrera din sökning i menyn till vänster om listan, kan du få fram endast de modeller som motsvarar dina önskningar.

Hos tretti får du alltid gratis frakt. Dessutom kan du lägga till andra servicetjänster såsom installation eller bortforsling av den gamla ugnen. Vårt mål är att ditt köp ska vara så enkelt och smidigt som möjligt. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på 0771 - 31 30 31.

Favoriter

Stäng