HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 9/6-11/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-16:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Hushåll

Hur ska jag välja hushållsapparater till hushållet?

Bra utrustning i köket gör en enorm skillnad i vardagen. Har du någonsin funderat över hur mycket tid du spenderar i köket? Det brukar vara en del och speciellt när man har barn och samtidigt vill laga hälsosam mat från grunden. Det är så lätt att falla i fällan av att köpa hel- eller halvfabrikat. Har du inte barn men mycket i vardagen är det också lätt att falla dit. Men genom att köpa bra köksutrustning som kan underlätta matlagningen, speciellt i vardagen, kan du skapa en helt annan relation till mat och dessutom slippa stressa med matlagningen i hushållet.

Köksapparater och köksutrustning – En hjälpande hand i vardagen

Generellt finns det två typer av människor i köket, de som älskar att laga mat och de som hellre vill använda sin fritid på annat och inte lägger särskilt mycket tid i köket. Oavsett om du hör till den ena eller andra gruppen, eller kanske båda beroende på tillfälle, så kan bra hjälpmedel i köket underlätta för dig. Vilka produkter just du behöver i köket är just de som underlättar för just dig. Olika matlagningsvanor ger upphov till olika behov och det gäller att hitta det som just du behöver för att matlagning, bakning och annat i köket ska gå smidigt. Alla har kanske inte behov av att skaffa en köksassistent eller fritös till exempel.

Vad ska jag köpa?

En bra tumregel är att endast köpa de maskiner eller hjälpmedel som du och din familj faktiskt behöver. Det vill säga de som kan hjälpa dig eller er i köket och lösa olika problem eller utmaningar. Har man barn och unga i hushållet kanske det betyder att man behöver en brödrost eller toaster för att de ska kunna fixa mellis själva på ett lätt och säkert sätt. Vill du hellre snöa in på den lite mer hälsosamma stigen kanske det är en juicepress eller en bakmaskin så du kan baka ditt eget bröd. Och om du är typen som gillar att laga lite mer fancy mat kanske du inte kan klara dig utan en suos vide maskin eller en raclette. En slowcooker kan vara en enorm hjälp i vardagsmatlagningen eftersom att du kan slänga i alla ingredienser och sedan låta maten sköta sig själv och sakta bli tillagad.

Köksutrustningen du hittar i de flesta hem

I de flesta hem i Sverige hittar du bland annat vattenkokare, kaffebryggare, brödrost, stavmixer och en blender. Dessa verktyg hjälper oss att antingen tillaga maten snabbare eller på ett mer effektivt sätt. Men det finns även köksapparater som är lite mer sällsynta men som ökar runt om i köken hela tiden. Där hittar vi bland annat hushållsassistenten, fritösen, riskokaren och glassmaskinen. De kan spara dig mycket tid och kan tillföra det där extra till helgerna när man vill och har tid för att dyka ner lite djupare i matlagningen. Exempelvis kan du enkelt göra egna pommes i fritösen, egen glass i glassmaskinen och baka bröd eller bullar med hjälp av hushållsassistenten. Sedan har vi det svarta guldet på frukostbordet, nämligen kaffet. Vad man föredrar är högst individuellt men vi ser en ökning av kaffe- eller espressomaskiner som kan producera olika slags kaffevarianter så som den klassiska espresson eller caffelatte. Idag kan man dessutom hitta ganska billiga espressomaskiner och även detta är något som står högt på önskelistan om man inte redan har en hemma.

Allt detta och mycket mer hittar du här på sidan under respektive kategori.

Har du frågor eller behöver hjälp?

Vi sitter redo att svara på alla möjliga frågor om alla slags hushållsapparater eller några andra av våra produkter på hemsidan. Vi har öppet 7 dagar i veckan och du kan nå oss både via mail, chatt eller telefon.

Favoriter

Stäng