HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Kaffe & Te

Kaffemaskiner och Tebryggare – Vi hjälper dig

En kaffemaskin och en tebryggare är nog standard i alla svenska hem numera. Men det finns en hel uppsjö av olika modeller att ta sig igenom innan man hittar rätt. Vi kommer i denna text att fokusera på kaffemaskiner och hur du hittar rätt modell och typ. Om du vill gå vidare till tebryggare så hittar du dem här.
Ja nu kanske du undrar hur man hittar kaffemaskinen som är bäst i test? Eller kanske du söker en speciell modell som till exempel Moccamaster? Eller så undrar du vad skillnaden är på en automatisk, halvautomatisk och en kapselmaskin är? Lugn, vi hjälper dig att hitta rätt. Vi förhandlar kaffemaskiner från kända märken och du hittar bland annat:

Siemens
Delonghi
• Melitta
• Och många fler!

Klassisk kaffemaskin

Den klassiska modellen är nog alla eniga om att det idag är kaffebryggaren. Det är något som i princip alla äger idag, kaffedrickare eller inte. Detta är den mest enkla kaffemaskin men även den billigaste och mest populära typen. Allt du behöver när du ska brygga kaffe i en kaffebryggare är ett kaffefilter, vatten, eluttag, kaffepulver och såklart själva bryggaren. Köpa kaffepulver gör du enkelt i vilken matvarubutik som helst men vill du uppgradera ditt kaffe ännu ett snäpp kan du välja att köpa i speciella kaffe och te-butiker där du själv kan välja vilken arom du vill ha, storlek på de malda kaffebönorna och vilken typ av kaffe du önskar. Ett annat sätt att få förstklassigt kaffe är att välja en kaffemaskin med inbyggd kvarn. Det finns även kvarnar att köpa separat om det föredras. Då får du alltid den bästa smak på ditt kaffe eftersom att nymalda kaffebönor bevarar egenskaperna från kaffebönan bäst.

Det finns en rad andra funktioner man kan ta med i beräkning, som exempelvis droppstop, timer och automatisk avstängning. Droppstop innebär att om du tar bort kaffekannan från kaffebryggaren stoppas de droppar som annars hade kommit ut och fallit på plattan under. Du sparar därför rengöringsjobb. Att ha en modell som stänger av sig automatiskt är perfekt om du skulle glömma att slå av kaffemaskinen. Vilken storlek och kapacitet du vill ha behöver du också ta ställning till. Beroende på hur mycket kaffe du behöver brygga åt gången bör du välja en storlek som passar ditt behov bäst.

Espressomaskiner

En espressomaskin ger dig möjlighet att göra riktigt bra kaffe på ett enkelt och effektivt sätt. Det finns både hel- och halvautomatiska modeller och du bör välja den du känner dig mest bekväm med och som passar dina kaffevanor bäst. En helautomatisk espressomaskin är bekvämt när man vill brygga en kopp kaffe åt gången och dessutom kunna välja bland olika sorters kaffe. Det enda du behöver göra är att trycka på en knapp för att få ditt kaffe. En halvautomatisk maler inte bönorna åt dig men är enkel att använda ändå. Men det krävs att man vet hur man gör eller provar några gånger för att få till den perfekta koppen.

När du ska köpa en espressomaskin finns det en hel del tillval att titta extra på. Se exempelvis nedanstående.

  • En kaffekvarn ger dig möjligheten att brygga på hela bönor. Det innebär att kaffet smakar extra färskt eftersom en mald böna i pulverform lätt torkar ur och inte ger en rättvis smak. Vissa maskiner erbjuder dessutom möjligheten att välja mängd bönor per färdig kopp kaffe, så att du kan välja den perfekta styrkan på ditt kaffe.
  • Kapaciteten på vattentanken kan vara värd att se över om du vill ha många koppar kaffe med så lite underhåll som möjligt. Tänk dessutom på att vattnet i din kran innehåller en viss mängd kalk. Se därför till att kalka av din maskin regelbundet för att inte ge kaffet bismak.
  • Mjölkskummare är en viktig funktion för dig som gärna dricker café au lait, cappuccino eller latte macchiato.

Du hittar alla våra espressomaskiner här.

Kapselmaskiner

En kapselmaskin är om möjligt en ännu enklare variant av kaffemaskinen än ovannämnda. När du köpt din maskin för kapslar fyller du bara på vatten, pluggar in den och lägger i en kapsel i din smak och trycker på en knapp. Ut kommer rykande färskt kaffe av den sort du valt. Fördelen är att du enkelt kan brygga flera olika koppar kaffe i olika smak. Kapslarna finns nämligen med olika smaker och starkhet. Valfriheten är enorm och det kommer hela tiden kapslar med nya smaker på marknaden. Nackdelen är att kapslarna kostar en del och priset per kopp är betydligt högra än med andra kaffemaskiner. Men det kan vara värt det med tanke på alla fördelar det medför.

Bäst i test kaffebryggare och espressomaskiner

Är du fortfarande osäker på vilken modell du ska välja rekommenderar vi dig att läsa mer bland tester som görs av Råd & Rön eller hos Testfakta. Väljer du någon av de prisbelönade modellerna lär du inte bli besviken. Du hittar alla våra bäst i test kaffebryggare och bäst i test espressomaskiner här.

För frågor eller råd kring en speciell modell eller om kaffemaskiner i övrigt så tveka inte att kontakta vår kundtjänst, antingen via mail, chatt eller telefon.

Black Friday erbjudanden här

Favoriter

Stäng