Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
Svårt att hitta rätt i vitvarudjungeln? Fråga Tretti först! Ring oss på 0771-31 30 31 så hjälper vi dig.
0771-31 30 31
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter
null

Sommarböljan är här - se vårt stora urval av aircon, luftkylare, fläktar och luftrenare

Få ett behagligt klimat där hemma eller på kontoret med vårt stora utbud av airconditions eller luftrenare. Här förklarar vi skillnaden mellan AC och luftkylare och har samlat några av de bästa erbjudandena. Var ute i god tid och få ut det bästa av sommaren och med den perfekta temperaturen. Kolla även in vårt stora utbud av luftrenare, fläktar och luftkylare.

null
null
null
null

Skillnaden mellan luftkylare och aircondition?

null

Aircondition | Jämn och reglerbar temperatur

De flesta tänker nog på stora anläggningar i hus eller hotell när de tänker på airconditon eller luftkonditionering. Men du kan också hitta mindre och mobila anläggningar som du kan flytta runt i din bostad efter behov.

Det fungerar så att ett flytande kylmedel leds in i ett avdunstningssystem med lågt tryck och det låga trycker får kylmedelet att avdusta till en gas. Gasen i sin tur kyler ned anläggningens flänsar vartefter en fläkt skickar ut den luft som kylts ner av flänsarna. Här har du möjlighet att få en mer effektiv och jämn temperatur än en luftkylare.

En vigtig sak att tänka på är att kompressorn förvandlar gasen tillbaka till vätskeform vilket genererar värme som sedan måste ledas bort via en installation i en vägg, medans de mobila anläggningarna som regel leds ut genom ett fönster.

  • Kan uppnå mycket låga temperaturer
  • Alltid jämn temperaturnivå

Se vårt stora utbud av Aircondition i olika prisklasser nedan

null

Luftkylare | Ett billigare alternativ än AC

Luftkylaren kyler ner luften genom att använda ångorna från dess vattentank istället för att använda ett kylmedel. Den använder också värmen i rummet till nedkylningsprocessen och suger på det sättet upp värmen i den omkringliggande luften.

Det är viktigt att hålla fönster och dörrar öppna då du använder en luftkylare eftersom den är beroende av en bra luftcirkulation. Därför fungerar den också bäst om den står placerad vid ett öppet fönster. En luftkylare kan inte uppnå samma låga temperaturer som en luftkonditioneringsanläggning kan, men den har en rad andra fördelar.

  • Billigare och lägre strömförbrukning
  • Enkel att hålla körande (kräver endast en full vattentank)
  • Mer miljövänlig än aircondition

Se vårt stora utbud av luftkylare i olika prisklasser nedan

null
null

Erbjudanden och tips direkt i inkorgen

Anmäl dig till Trettis nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden, intressanta bloggartiklar och smarta vitvarutips direkt in i inkorgen. Dessutom får du en spännande överraskning när du anmäler dig!

Genom att ge ditt samtycke säger du ”Ja tack” till att via elektronisk post (t.ex. mejl) motta vårt nyhetsbrev med bra erbjudanden och nyheter inom vitvaror, elektriska produkter och andra tillbehör till kök och hem. Samtidigt ger du oss tillåtelse att spara och använda dina personuppgifter. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet och ta tillbaka ditt samtycke till behandling av persondata. Du kan läsa mer om hur vi tar hand om dina personuppgifter här.