Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
Svårt att hitta rätt i vitvarudjungeln? Fråga Tretti först! Ring oss på 0771-31 30 31 så hjälper vi dig.
0771-31 30 31
öppet idag kl. 12:00-17:00
Chatten är
öppen
Favoriter
null

En barnfamilj behöver ofta lite extra av allt - extra mycket plats i kylen och diskmaskinen, extra snabbt tvättprogram och extra tyst centrifugering för att kunna tvätta om natten - och en extra barnsäker ugn och spis. Vi har valt ut en flertal modeller av vitvaror som ger det där lilla extra som en barnfamilj kan behöva.

Tvättmaskin och torktumlare med massor av plats och snabbprogram

I tvättstugan är det A och O att maskinerna har tillräckligt stor kapacitet för att tvätta alla familjemedlemmars tvätt. Därför har alla tvättmaskiner och torktumlare i vårt urval minst 8 kg i tvätt- och torkkapacitet. Många småbarnsföräldrar vittnar om att tvättmaskinen körs nästan dygnet runt för att hinna med alla strumpor, underkläder, lakan, m.m. Därför har vi försökt att skilja ut de modeller som har lägst ljudnivå för tvätt, centrifugering och torktumling. Dessutom har alla modellerna en bra energiklass så att elräkningen inte skjuter i höjden. 

Diskmaskinen som tar hela middagsdisken i ett

När det kommer till en passande diskmaskin för barnfamiljer så är antalet kuvert en grundläggande faktor. De utvalda modellerna tar alla minst 12 kuvert så att all disk ska kunna få plats och du slipper diska i flera omgångar (eller diska något för hand). Eftersom diskmaskinen säkert kommer att köras ofta, kanske flera gånger per dag, har vi valt ut de ljudsvagaste modellerna. Så slipper du och familjen att störas mitt i maten av att diskmaskinen för en massa oväsen. 

Extra plats i kylen och frysen till storhandlingen 

Storhandling av mat är vanligt för de flesta barnfamiljer. Då gäller det också att kylen och frysen kan få plats med alla matvarorna. Vi har valt ut kylskåp, frysar och kombinerade kylfrysar med kylkapacitet på minst 300 liter och fryskapacitet på minst 150-250 liter. Slutligen har vi sett till att de utvalda modellerna har en automatisk avfrostningsfunktion så att du slipper tänka tid och tankekraft på det. Läs mer om automatisk avfrostningen.

Barnvänlig ugn och spis

Matlagning i barnfamiljen kan lätt bli en rörig historia med många små, nyfikna fingrar som vill hjälpa till eller som kan komma i kläm. För att du ska kunna känna dig trygg med att ha barnen i köket har vi valt ut ett urval av passande induktionsspisar och induktionshällar. Induktionsplattorna blir inte lika varma som vanliga kokplattor, vilket minskar risken för brännskador. De ugnar som valts ut har också en ugnsrengöringsfunktion kallad pyrolys för att frigöra tid för dig som annars skulle gå åt till rengöring av ugnen. Du hittar mer information om självrengöring för ugnar här.

I urvalet har vi också tagit med specialfunktioner som Anti-fingerprint och softclose. Softclose ser till att ugnsluckan stänger utan att smälla, så att små barnfingrar skyddas från att hamna i kläm. Anti-fingerprint är en ytbeläggning som motverkar fettiga fingeravtryck och underlättar rengöringen.