Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
Svårt att hitta rätt i vitvarudjungeln? Fråga Tretti först! Ring oss på 0771-31 30 31 så hjälper vi dig.
0771-31 30 31
öppet idag kl. 12:00-17:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
null

Värme i luften och långa ljusa dagar - försommaren är verkligen en underbar årstid. Mindre underbart är gräsfläckarna på den ljusa sommarklänningen och barnens kläder, jordfläckarna på byxorna och de vita skorna samt röklukten som envist hänger kvar i kläderna efter den senaste grillkvällen.

Med rätt hjälpmedel är gräs- och jordfläckar är inte längre något hinder för att njuta fullt ut av sommarens återtåg. Här hittar du ett stort utbud av moderna tvättmaskiner och torktumlare samt massor av tvättips och husmorsknep som fortfarande funkar!

Få bort röklukten från grillen med ånga

tvattmaskin-beach

Så blir du av med sand i tvättmaskinen

För många är den ultimata sommarkänslan att ligga på stranden och höra vågorna klucka mot sanden.

Efter en lång och härlig dag med tårna nedborrade i den ljumma sanden har du säkert en hel del sandiga kläder och handdukar med dig hem. Smutstvätten ryker in direkt i tvättmaskinen, vilket innebär att en stor del av sanden följer med. Inte en särskilt bra diet för tvättmaskinen.

Så hur gör man för att bli av med sanden när den väl har kommit in i maskinen? Här är några bra och handfasta tips!

vita-skor

Husmorstips! Så får du vita skor vita igen

Försommaren är "high season" för att bära vita sneakers och tygskor. Det är en särskild känsla att svansa runt på stan med ett par skinande vita dojor som reflekterar det härliga solljuset.

Vita skor har dock tendensen att inte hålla sig särskilt vita särskilt länge. Efter bara ett par användningar brukar en tråkig, grådassig färg lägga sig över det vita skimret och har du otur kan det ha kommit fula fläckar på.

Många undviker helst att tvätta skorna i tvättmaskinen av rädsla för att de ska förstöras. Ingen fara! Vi har samlat massor av smarta husmorsknep för att få vita skor vita igen – även utan tvätt i tvättmaskinen.

null

Så enkelt tvättar du kuddar och täcken

De flesta av oss har redan börjat plocka fram tunnare sommartäcken ur garderoberna. Den långa vinterförvaringen brukar göra att täcket luktar lite unket och instängt, så innan du bäddar nytt kan det vara bra att ge täckena en uppfriskande tur i tvättmaskinen.

Det behöver inte vara så bökigt som många tror att tvätta kuddar och täcken. På bloggen får du tips hur du enklast och smidigast får stortvätten avklarad.