JUST NU: FRI FRAKT till tomtgräns/port/DHL ombud
*Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden.
Svårt att hitta rätt i vitvarudjungeln? Fråga Tretti först! Ring oss på 0771-31 30 31 så hjälper vi dig.
0771-31 30 31
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter

Ny energimärkning för vitvaror

Från och med mars 2021 kommer det en ny energimärkningsskala som går från A till G på flera vitvaror. Det gäller tvättmaskiner, kombinerade tvätt/torkmaskiner, diskmaskiner, kylskåp (inklusive vinkylar). Detta beror på att EU har lanserat en ny energimärkning som ställer högre krav på prestanda, ekodesign och testmetoder. Det innebär t.ex. att en produkt med en nuvarande energimärkning A+++ kan bli klassad som B eller till och med D i det nya systemet utan att den totala energiförbrukningen har förändrats. Kraven för att uppnå energiklass A har dessutom skärpts så mycket att det förmodligen kommer att ta några år innan det kommer produkter som kan uppnå denna märkning.

Vid övergången från den gamla till den nya energiskalan ska nya vitvaror från tillverkarna levereras med båda energimärkningarna men endast den nuvarande energimärkningen behöver visas på vår hemsida. Vid mottagande av en produkt kan det därför i en period finnas två energimärkningar där exempelvis både A+++ (gamla skalan) och D (nya skalan) uppges. På grund av de nya testmetoderna och kraven kan den nuvarande och den nya energimärkningen alltså inte jämföras 1:1.

De nya EU-reglerna bidrar till att minska energiförbrukningen ytterligare och skyddar därmed miljön samtidigt som det blir det lättare för konsumenten att jämföra produkter. Läs mer om EU-projektet 2020 här


Nedan kan du läsa mer om vad förändringen innebär för varje produktkategori

null
null
null
null
null

Läs även mer om den nya energimärkningen inne på vår blogg

365 dagars öppet köp
Bli nöjd med ditt val
Snabb frakt
Till tomtgräns
11 x Årets E-handlare
På Pricerunner
Fråga tretti först
tlf. 0771-31 30 31

Fråga Tretti först!

Vi är med från inspiration till installation av vitvaror och hushållsprodukter för hemmets alla rum; från dammsugare och rakapparater till tvättmaskiner och kompletta kökslösningar. Med lång erfarenhet, kunskap och Nordens största sortiment ger vi våra kunder råd till ett bättre hem.
Swish payment
Visa Payment
Mastercard payment
Klarna payment
Bank payment
Bring delivery
Co2 report

Med Trettis nyhetsbrev kommer du vara först med att få:

Exklusiva rabattkoder
Våra bästa erbjudanden
Tips, tricks och inspiration för hemmet

Just nu får du en spännande överraskning vid anmälan!

Tretti AB - Lästmakargatan 20, 2 tr, 111 44 Stockholm - [email protected] - Tlf. 0771 31 30 31 - Organisationsnr. 556665-7606

Prisjakt3,7