Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Svårt att hitta rätt i vitvarudjungeln? Fråga Tretti först! Ring oss på 0771-31 30 31 så hjälper vi dig.
0771-31 30 31
öppet idag kl. 12:00-17:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter

Ny energimärkning för vitvaror

Från och med mars 2021 kommer det en ny energimärkningsskala som går från A till G på flera vitvaror. Det gäller tvättmaskiner, kombinerade tvätt/torkmaskiner, diskmaskiner, kylskåp (inklusive vinkylar). Detta beror på att EU har lanserat en ny energimärkning som ställer högre krav på prestanda, ekodesign och testmetoder. Det innebär t.ex. att en produkt med en nuvarande energimärkning A+++ kan bli klassad som B eller till och med D i det nya systemet utan att den totala energiförbrukningen har förändrats. Kraven för att uppnå energiklass A har dessutom skärpts så mycket att det förmodligen kommer att ta några år innan det kommer produkter som kan uppnå denna märkning.

Vid övergången från den gamla till den nya energiskalan ska nya vitvaror från tillverkarna levereras med båda energimärkningarna men endast den nuvarande energimärkningen behöver visas på vår hemsida. Vid mottagande av en produkt kan det därför i en period finnas två energimärkningar där exempelvis både A+++ (gamla skalan) och D (nya skalan) uppges. På grund av de nya testmetoderna och kraven kan den nuvarande och den nya energimärkningen alltså inte jämföras 1:1.

De nya EU-reglerna bidrar till att minska energiförbrukningen ytterligare och skyddar därmed miljön samtidigt som det blir det lättare för konsumenten att jämföra produkter. Läs mer om EU-projektet 2020 här


Nedan kan du läsa mer om vad förändringen innebär för varje produktkategori

null
null
null
null
null

Läs även mer om den nya energimärkningen inne på vår blogg