0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny
miljovenliga-vitvaror

Genom att välja vitvaror i en bra energiklass kan du vara snäll mot både miljön och plånboken. På bara några år har tekniken gjort stora framsteg och våra vitvaror är både mer energisnåla och vattensnåla idag. Därför kan du ofta märka en stor skillnad på elräkningen när du byter ut gamla vitvaror mot nya moderna.

Idag finns det flera tillverkare som erbjuder riktigt energisnåla modeller i många olika prisklasser. Ta en titt härunder och hitta en vitvara som både matchar dina vardagsbehov och hjälper dig att spara en slant på elräkningen.

Miljövänliga vitvaror till köket

Få en energiboost med grön juice

Grönt är skönt hör man ju ofta, men grönt är också en nyttig färg att äta! Om du inte är så förtjust i att äta stuvad spenat eller kokt broccoli så kanske en grön, fräsch grönsaksjuice faller mer i smaken? Grön, egenpressad juice är sprängfull med massa vitaminer och goda antioxidanter som är bra för hälsan.

Att göra egenpressad grön juice är lätt sak med en råsaftcentrifug eller slowjuicer från Philips. De har flera modeller som klarar att pressa hela frukter och dessutom ger Philips en 60 dagars nöjdhetsgaranti på alla sina juicermodeller. Ta en titt på utbudet här.

För att göra grön juice kan du såklart följa ett särskilt recept, men om du inte skulle ha någon särskild ingrediens hemma så har vi sammanställt en "magisk" formel som hjälper dig att svänga ihop en härligt energigivande grön juice på ett kick. Läs mer på bloggen.

Spara energi i tvättstugan

Städa miljövänligare

Om du har en uråldrig snabeldrake som lurar i städskåpet kan du göra faktiskt göra en klimatinsats genom att byta till en ny, miljövänlig modell. För visste du att även dammsugare ska uppfylla ekodesignkrav? Enligt europeiska regler får effekten för nya dammsugare max uppgå till 900 watt för att säkra en lägre energiförbrukning. Det behöver dock inte påverkar uppsugningsförmågan - läs mer i vårt blogginlägg här.

Om du gärna vill tänka grönt i ditt köp av dammsugare kan du med fördel titta på Electrolux Green-serie. De är nämligen tillverkade i återanvänd plast och har en låg energiförbrukning.

Energimärket - en europeisk standard

Energimärket är en europeisk måttstock som hjälper dig att bedöma en vitvaras prestanda på många olika sätt. Det är här som vitvarans energiklass markeras. Energiklassen indelas i skalan G - A, där G är mest energislösande. Nuförtiden har skalan utökats med tre extra steg: A+, A++ och A+++. Ju fler plustecken, desto mer miljövänlig och energisnål är vitvaran.

Förtom energiklass kan du se hur många kWh en viss modell förbrukar per år och även vattenförbrukning om vitvaran ska vara uppkopplad till vattenförsörjning. Dessutom kan du hitta information om ljudnivå på energimärket. Du kan läsa mer i vårt blogginlägg om varför man bör välja A+++ vitvaror.

Tänk på att återvinna dina gamla vitvaror

Visste du att vitvaror enligt lag måste återvinnas? Det är för att många produkter innehåller metaller eller gaser som kan orsaka miljöförstöring om de läcker ut i naturen. Därför kan problemet ibland uppstå att man inte kan göra sig av med sina gamla vitvaror när de nya vitvarorna ska installeras.

Vi på Tretti vill gärna erbjuda en enkel lösning på problemet. Därför har vi miljöretur som en tilläggstjänst som du kan välja när du handlar hos oss. Då tar vi helt enkelt med oss din gamla vitvara samtidigt som vi levererar din nya. Vi ser också till att din gamla vitvara återvinns på ett miljösäkert sätt.

Du kan läsa mer om miljöretur här.

Handla CO2 neutralt hos Tretti

Tretti är numera stolt deltagare i ett initativ för att skapa CO2-neutrala hemsidor. Det betyder att koldioxidutsläpp från både själva hemsidan och hemsidans besökare är neutraliserat genom mätbara CO2-reduktioner.

Många bäckar små

Vi på Tretti ser gärna att även våra samarbetspartners och leverantörer lägger vikt vid miljöfrågan. Ett exempel är Cylinda som arbetar med att få sina modeller bedömda utifrån miljökriterier. Ett annat exempel är vår leveranspartner Bring som kontinuerligt arbetar mot en grönare transport av dina varor från vårt lager. Läs mer om Brings miljömål här.

Favoriter

Stäng