HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Hälsa

Hälsa - Allt du kan tänkas behöva

Det finns en mängd hjälpmedel som hjälper oss att förbättra och att kontrollera hälsan. Idag har många tekniska hjälpmedel ett flertal olika funktioner. Många har inbyggda minnen och/eller funktioner som kan kopplas till appar. De kan också vara anpassade för mer specifika önskemål än tidigare. Därför kan det vara bra att gå igenom olika faktorer före köp.

Att tänka på vid köp av personvåg

När det gäller personvågar så har det skett en ganska stor breddning av funktioner under senare tid. Allt eftersom forskningen kring hälsa kommit ut med nya rön så har man förstått att vikten inte är ett ensidigt mått. Därför kan man numer på vissa vågar få fram information om hur mycket av vikten man har som är muskler, benmassa, vatten och fett samt även Body Mass Index, BMI och Basal Metabolic Rate, BMR med så kallad bioimpedans. När du ska välja vilken personvåg som passar dig och kanske fler i familjen så bör du först avgöra vad som är viktigast för dig. Är du mycket intresserad av att hålla koll på din hälsa för att kunna få mycket olika slags data och se eventuella förändringar så ska du satsa på en lite dyrare våg. Personvågar i högre prisklasser är oftast bättre kalibrerade och visar därför mer korrekt och konsekvent data. Om du är inställd på att köpa en mer avancerad våg, se då till att den har en tillräckligt omfattande manual. Tänk också på att du kan vilja spara data. Många vågar har inbyggd Bluetooth som gör att du kan koppla dina data till olika program för analys.

Att tänka på vid köp av blodtrycksmätare

När det gäller automatiska blodtrycksmätare så har tekniken utvecklats snabbt. Framförallt har tillförlitligheten ökat vilket gjort att de nu är vanliga även inom vården. Vill du vara säker på att dina mätvärden har hög tillförlitlighet så bör du första av allt kontrollera att mätaren är kliniskt testad. Är ni flera som ska använda mätaren så kontrollera att det finns flera separata minnen. Blodtrycksmätare finns för överarm eller handled. För överarmsmätning är det viktigt att se till att manschetten passar samtliga användare. Om du tycker att överarmsmätning gör ont är handledsmätning ett bättre alternativ. Blodtrycksmätare visar systoliskt och diastoliskt blodtryck och vissa känner även av oregelbundna hjärtslag, så kallad arytmi och förmaksflimmer. Ett flertal blodtrycksmätare läser också av puls. Vilken modell du behöver beror på vad det är du behöver hålla koll på. Rådfråga din läkare om du är osäker.

Många blodtrycksmätare har också minnesfunktioner, vilket underlättar jämförelse vid regelbundna mätningar av blodtrycket.

Att tänka på vid köp av febertermometer

Utbudet av febertermometrar är stort. I första hand skiljer sig de olika termometrarna genom hur mätningen sker: i örat, armhålan, munnen, på pannan eller i rumpan eller på avstånd. Digital infraröd mätning, IR, kan ske i örat eller på pannan på några sekunder. Har du behov av en termometer som kan användas av flera så är IR ett bra val eller en annan termometer med medföljande skydd för själva mätstickan. På så sätt kan man skydda användarna från smitta om man misstänker att flera i familjen är sjuka. Har man små barn så kan febertermometrar för munnen utformad som napp vara ett bra alternativ.

Passa på att fynda hos Tretti under Black Friday!

Favoriter

Stäng