HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Hårvård

Värmeverktyg

Värmeverktyg är oersättliga när det kommer till att torka, forma och styla håret. Tack vare värmen mjukas håret upp, blir följsamt och låter sig böjas, plattas och formas efter önskemål. På samma sätt är en bra hårtork grunden till ett snyggt och välskött hår, då hårtorken inte bara torkar utan också blåser in luft som ger volym och som hjälper håret att resa sig från rötterna. Genom att investera i bra verktyg som håller vad de lovar gör du både dig själv och ditt hår en tjänst, då håret lätt kan slitas och gå av om man använder dåliga produkter.

Torr, torrare, torrast

Oavsett vad du vill få ut av ditt värmeverktyg finns det något för just dig. Det finns många olika typer av hårtorkar som ger olika typer av resultat beroende på hur de ser ut och hur munstycket är utformat. För större flexibilitet ska du välja en hårtork med flera munstycken – till exempel ett volymmunstycke som kan användas för att skapa naturliga lockar. När du väljer hårtork är det också viktigt att tänka på hur den blåser och hur många olika lägen som finns på apparaten. Dagens moderna hårtorkar har ofta flera lägen både när det gäller blåsstyrka men också när det gäller värmen på luften som blåses ut. Många väljer att köra sin hårtork på max-nivån hela tiden, men missar då att det kan vara bra att till exempel i slutet av blåsningen när håret är nästan helt torrt, blåsa kall luft för att fibrerna i håret ska sluta sig. Detta minska slitage på håret och gör det mindre flygigt. En bra hårtork är skonsam mot håret samtidigt som den torkar håret snabbt.

Lockigt eller platt

När det kommer till värmeverktyg som lockar, plattar och formar håret finns det en uppsjö av olika modeller som fungerar på olika sätt. Den som vill spara plats i badrumsskåpet kan också hitta multiverktyg om kan göra många saker parallellt: genom att trycka på olika knappar och byta munstycke kan samma maskin både torka, platta och locka håret. När man lockar eller plattar sitt hår är det viktigt att komma ihåg att behandlingen sliter en del på stråna och det kan vara bra att grunda med en värmeskyddande produkt i håret. Genom att välja en plattång med keramisk beläggning som ger jämnare värme över hela plattan och orsakar mindre slitage ger du håret alla förutsättningar att hålla sig snyggt och friskt länge.

Spelar storleken någon roll?

Storleken på en hårtork spelar egentligen ingen roll, men storleken på själva munstycket gör det. Den som har lite längre hår och vill blåsa det torrt och rakt ska satsa på ett avsmalnande, ganska smalt munstycke. Lockiga hår torkas dock bäst i stora trattliknande munstycken där håret nästan läggs i munstycket under torkningen. Dock kan det vara bra att välja en mindre maskin om du vill ta med hårtorken på resor och slippa ta upp onödigt utrymme i resväskan.

När du väljer en plattång ska du tänka på vilken typ av hår du har. Tänger med breda och lite större plattor passar bra för dig med långt hår, medan en plattång med smala plattor passar bättre för korta hår. En plattång med smala plattor kan också användas för att locka håret genom att tvinna det runt plattan.

Kom ihåg att du alltid kan fynda på Black Friday!

Favoriter

Stäng