HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Rakning & Trimning

Rakning & Trimmning

Idag finns det tusentals olika sätt att raka sig på. På marknaden finns det allt från handrakhyvlar till kraftfulla batteridrivna rakapparater. Det som avgör vilka produkter du behöver är hur grov din hårväxt är, din hys känslighet samt hur mycket tid du är beredd att lägga på rakning och skötsel av dina rakprodukter. Nedan kan du läsa om vad du bör tänka på och överväga innan du bestämmer dig för vilket typ av hjälpmedel du vill använda dig av och köpa. Vi marknadsför och säljer de mest populära produkterna såsom produkter från Braun, Phillips, Babyliss, OBH Nordica m.fl.

Känslig hy

Om din hud lätt blir röd och irriterad har du förmodligen känslig hy. För att förhindra rodnad och irritation ska du leta efter en rakapparat som är skonsam mot huden. En apparat med separat fjädrande skärhuvuden jobbar effektivt med att motverka rodnad och hudirritation och passar i regel bättre till känslig hud bättre än de flesta andra rakapparater och hyvlar. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du ska använda hyveln eller rakapparaten till att raka ansiktshår eller intima kroppsdelar eftersom huden där är extra känslig.

Ljudnivå

Om du bor tillsammans med andra och vill undvika att störa exempelvis på morgonen är det bra att välja en rakapparat eller trimmer med låg ljudnivå. Även om du bor ensam kan en högljudd apparat vara irriterande om du vill göra någonting annat samtidigt som du rakar dig. Detta behov varierar såklart från person till person men du bör överväga hur viktigt det är för dig att den är tystgående.

Olika underhåll

Olika rakhyvlar och apparater behöver olika mycket skötsel. Vissa rakapparater går att skölja under vatten lika lätt som en rakhyvel, medan vissa andra kräver att du plockar isär dem för att undvika att få in vatten i motorn. Till lite dyrare modeller följer rengöringsstationer med. Dessa är att föredra framför vatten, då rengöringsvätskan i stationerna även hjälper till att behålla skärbladens skärpa.
Om man har råd är det är ofta smart att välja en med en tillhörande rengöringsstation eftersom den hjälper till att förlänga apparatens livslängd.

Batteritid

Om du reser mycket eller tar med apparaten till platser där det är svårt att hitta uttag bör du införskaffa en apparat med bra batteritid. Ett alternativ är också att leta efter apparater som kan användas med sladd – om du skulle glömma att ladda batteriet på din trimmer eller rakapparat kvällen innan. Men glöm inte att det kan behövas en adapter för att den ska funka i eluttaget om du är utomlands.

Lägen

Det finns många olika rakningstekniker hos olika apparater och du bör välja en med finesser som passar dina behov. Vissa har flera skärblad som skär stråna under en hålförsedd tunn plåt, och olika antal huvuden som roterar eller rör sig fram och tillbaka. Den tunna plåten ovanpå gör att det går smidigare att raka, eftersom rakbladen inte skrapar på hudens yta. Om du har längre och tjockare hårstrån finns det dessutom en sax ovanför skärbladen som hjälper till att klippa hårstråna innan för att underlätta rakningen. För den som vill precisionsraka till exempel frisyrer eller polisonger krävs det särskilda blad.

Separat trimmer eller inbyggd?

Om du har skägg är en apparat med inbyggd trimmer en smidig lösning. Behöver du ett stort urval av längdinställningar eller mer avancerade stylingalternativ är en separat skäggtrimmer ett bättre val.

På jakt efter galna erbjudanden? Spana då in Tretti.se på Black Friday!

Favoriter

Stäng