HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • TisdagStängt
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Tandvård

Tandvård

Tandvård är ytterst viktigt för att bibehålla god munhälsa. Det rekommenderas att du ska borsta tänderna minst 2 gånger om dagen och 2 minuter per gång. Det är även viktigt att du kompletterar med tandtråd, tungskrapa och munskölj för bästa resultat.

Manuell tandborste eller eltandborste?

Många tandläkare rekommenderar idag att eltandborste är att föredra. Det grundar sig kanske inte så mycket på att det skulle bevisligen vara mycket bättre för din munhälsa och -hygien, utan att det är lättare att uppnå med eldrivna tandborstar. Med rätt teknik uppnår du nog samma resultat oavsett vilken du använder.

Fördelen med den eldrivna är framförallt att den har mycket mindre borsthuvud och därför kommer den lättare åt överallt. Om du använder rätt borstningsteknik med en eltandborste får du bort det mesta av placken och det finns en väldigt liten risk för att skada dina tänder och tandkött. En eltandborste masserar tandköttet skonsammare och därför minskar risken för inflammationer.

Fördelen med en manuell tandborste är att den kräver ingen el eller batterier för att fungera. Vanliga tandborstar är även mindre otympliga och tar därför mindre plats. Dessa är också billigare köpa och byta ut.

Vilken eltandborste ska jag välja?

Först och främst ska du utgå från vad du vill få ut av din eltandborste och hur mycket den får kosta. Det är ofta prislappen som bestämmer hur många olika funktioner en eltandborste har. Om du aldrig tidigare använt en eldriven kan det vara bra att börja med en billigare variant för att testa. Dom billigare varianterna är enkla och saknar mer avancerade funktioner som timer och bluetooth. Dom har också ofta kortare batteritid och mindre rörelse. De saknar ofta resekit och extra borsthuvuden, men är ändå skonsamma och effektiva för din munhygien.

För barn finns det eltandborstar med olika motiv för att göra tandborstningen till en roligare händelse. Dessa eltandborstar finns i billiga enkla batteridrivna modeller till mera dyrare avancerade med timer och app anslutning för att hålla bättre koll på borstningen.

Pulserande eller sonisk eltandborste

Det finns ett antal olika märken på marknaden, men dom två marknadsledande är ändå Oral-B och Philips. Dessa två märken tillverkar väldigt bra eltandborstar, men använder lite annorlunda tekniker. Oral-B eltandborstar pulserar och roterar i en oscillierande rörelse med andra ord borsthuvudets rörelse är upp och ner sedan sida till sida. Philips soniska rörelse betyder däremot att den pulserar vibrerande och får därför saliven i svängning, som i traditionell tandborstning.

Rätt borstningsteknik och val av tandkräm

En tandborste oavsett om den är en vanlig eller en eldriven så bör den bytas ut minst var tredje månad. Borsthuvudet ska vara fräscht och topparna ska vara hela för att uppnå god munhygien och för att undvika inflammationer i tandköttet.

När du väljer tandkräm är det viktigt att den innehåller fluor och är lågslipande. Sen finns det även specialtandkräm för ilningar, missfärgningar eller tandsten i tänderna.

Det är även viktigt med rätt teknik så att tänderna och tandköttet inte tar skada.

 • Borsta tänderna 2 gånger per dag minst 2 minuter åt gången
 • Använd fluortandkräm
 • Flytta mjukt och långsamt från tand till tand
 • Skrubba inte
 • Börja från utsidan, sedan insidan och sist ovansidan på tänderna
 • Borsta även tandköttskanter
 • Komplettera med tandtråd och tungskrapa

Vi har ett brett urval av olika märken och modeller av eltandborstar till alla behov. Kontakta gärna våran kunniga kundtjänst på 0771-313031 ifall ni har några frågor angående våra produkter.

Favoriter

Stäng