- Måndag 08:30-21:00
- Tisdag08:30-21:00
- Onsdag08:30-21:00
- Torsdag08:30-21:00
- Fredag08:30-16:00
- Lördag12:00-17:00
- Söndag12:00-17:00
på mejl här
Mest populära Värmedynor
Värmekudde eller värmedyna – Så hittar du den perfekta för just dig
Om du är frusen av dig eller om du har ont i muskler eller leder kan en värmedyna hjälpa dig att slappna av och ge skön lindring. Värmen från en elektrisk värmedyna hjälper perfekt mot en stel rygg eller ömmande nacke i och med att värmedynan är liten i storleken, för då blir värmen koncentrerad och ger hög effekt på exakt rätt ställe på kroppen.
En värmedyna fungerar också utmärkt i kombination med en massageprodukt, såsom en massagepistol, då värmen från värmekudden först mjukar upp musklerna så att massagen sedan verkligen kan komma åt att ge en djupgörande effekt.
För att hitta den perfekta värmedynan för just dig har vi sammanställt en kort guide som påminner dig om de viktigaste sakerna att tänka på före ditt köp.
Antal temperaturlägen
En av de första sakerna du behöver bestämma dig för är hur många värmelägen din värmedyna ska ha. Ju fler lägen, desto bättre kan du justera temperaturen. Fler värmelägen innebär dock ofta också ett högre inköpspris. Du måste själv avväga hur viktigt det är för dig att precist kunna kontrollera värmen och hur många temperaturlägen du egentligen behöver. Du kan jämföra med sätesvärmaren i en bil, hur viktigt tycker du att det är att kunna kontrollera den precist? Om du är temperaturkänslig och lätt blir antingen för varm eller för kall kan det vara värt att investera i en lite mer avancerad modell med fler värmelägen.
Mindre avancerade värmekuddar brukar ha 1-2 värmelägen, medan mer avancerade värmedynor kan ha upp till 6 stycken värmelägen. Men du kan absolut hålla dig till en billigare värmedyna om värmelägena bara blir överflödiga inställningar som du ändå inte använder.
Snabbuppvärmningsfunktion
En smart funktion för värmedynor är snabbuppvärmning eller turbo som vissa kallar det. Det betyder att du på nolltid kan värma upp värmedynan till önskat värmeläge. Perfekt om du kommer in från kylan eller om du snabbt vill få lite värme innan du kryper till kojs. Snabbbuppvärmningsläget brukar dock dra lite mer ström eller batteri.
Vill du ha en kroppsanpassad värmedyna som kan bäras?
De flesta värmedynor är utformade som en traditionell liten filt eller som en mjuk dyna att ligga på men det finns också modeller som på olika sätt kan fästas på kroppen. Exempelvis finns det modeller av värmedynor som är utformade för att ligga runt nacken eller höften. Fördelen med en kroppanpassad värmedyna är att du enklare kan få värme på särskilda muskelgrupper. Du kan också fästa dynan så att du själv kan arbeta eller göra andra saker samtidigt som värmedynan värmer dig och ser till att dina muskler slappnar av.
Med en värmedyna som inte kan fästas på kroppen behöver du sitta eller ligga still för att den inte ska glida av eller hamna fel. Men om du framförallt letar efter en produkt som kan ge lite extra värme i soffan eller sängen så fungerar en traditionell värmedyna alldeled utmärkt.
Batteridriven värmekudde eller med strömsladd?
Fördelen med batteridrift är ganska uppenbar – du kan enklare förflytta dig och ta med värmedynan vart du vill. För värmedynor som är anpassade för att bäras runt kroppen kan det vara extra bekvämt att faktiskt kunna förflytta sig mellan olika rum samtidigt som man har värmekudden på sig. Nackdelen är såklart att du måste komma ihåg att ladda batteriet regelbundet.
Det finns dock fortfarande relativt få batteridriva alternativ för värmedynor på marknaden idag. Därför rekommenderar vi att du kontaktar våra produktspecialister för att kontrollera vilka modeller som har batteridrift.
Tvättbart material
Nuförtiden finns det flera modeller av värmedynor som faktiskt är tvättbara i tvättmaskinen. Ofta är det så att du kan ta av överdraget och tvätta det. I andra fall kan du koppla bort strömsladden och sedan tvätta hela dynan. Läs i produktbeskrivningen eller ring våra produktspecialister för mer detaljerad information om en viss modell.
De flesta värmedynor kan tvättas på 30 grader, men vissa tål även 40. Läs i bruksanvisningen och följ alltid tvättråden som ges där.
Automatisk avstängning
Idag har nästan alla värmedynor automatisk avstängning. En mycket bra funktion som inte bara sparar på elen/batteriet men även gör värmedynan mer brandsäker. Funktionen innebär att dynan stänger av värmefunktionen efter en längre stund, vanligtvis omkring 90 – 180 minuter. På så sätt kan du tryggt använda dynan i soffan och sängen även om du skulle råka somna. Den automatiska avstängningen förhindrar att dynan blir överhettad.
Värmeskydd och överslagsskydd
När vi ändå pratar säkerhet är det ytterligare två funktioner som är bra att ha. Ett värmeskydd skyddar mot att värmen blir för hög i dynan. Om dynan skulle bli så varm att det finns risk att textilierna antänds slås värmningsfunktionen automatiskt ifrån. Detta är till stor fördel om du till exempel vill ligga på dynan eller ha den bakom ryggen i soffan.
Överslagsskydd
En annan bra säkerhetsfunktion är överslagsskydd. Det fungerar ungefär som en säkring som slår av ifall spänningen i elledningen blir för hög. Eftersom du kopplar in värmedynan till ett vanligt eluttag i hemmet så är det viktigt att värmedynan klarar av eventuella pikar i spänningen. För att vara säker på att din utvalda modell har de två säkerhetsfunktionerna (värmeskydd och överslagsskydd) är det viktigt att du läser produktbeskrivningen noga. Du kan också ringa in till våra produktspecialister ifall du har frågor kring säkerheten och värmedynor i allmänhet. Ring till 0771 - 31 30 31.
Hantera den på ett ansvarsfullt sätt
En elektrisk värmekudde har värmetrådar inbäddade i tyget och är mer känslig än en vanlig kudde eller filt. Var därför lite varsam när du viker dynan och knöla inte ihop den. Om dynan hanteras allt för våldsamt kan värmetrådarna inne i dynan skadas vilket medför en risk för att den går sönder eller i värsta fall blir brandfarlig.
Vilket varumärke ska man välja?
För värmekuddar finns det ett varumärke som är marknadsledande – det är Beurer. Det är ett tyskt varumärke som funnits med sedan 1919 och byggt upp ett rykte om sig att vara av god kvalitet. En Beurer värmedyna har t.ex. alltid ett utvecklat säkerhetssystem med överslagsskydd och överhettningsskydd. Det börjar dock komma andra varumärken på marknaden såsom svensk-danska OBH Nordica.
Andra värmeprodukter
Styrkan hos en värmedyna är som tidigare nämnt att värmen blir koncentrerad tack vare dynans lilla storlek. Om du hellre vill ha en heltäckande värme för hela kroppen är det dock snarare en elektrisk värmefilt som du ska titta efter. Den passar om du hellre vill krypa upp i soffan och omsluta hela dig med en värmande filt, eller kanske som ett extra värmande täcke när du ska sova.
Det finns också särskilda bäddvärmare som fästs runt bäddmadrassen. De är perfekta om du hellre vill ha extra värme underifrån, istället för överifrån som från en värmefilt.
För mer inspiration är du varmt välkommen att titta igenom hela vårt stora utbud av produkter för ditt välbefinnande.
Fynda värmedynor till riktigt bra priser
Om du är ute efter att hitta en värmedyna till ett extra billigt pris så vill vi gärna tipsa om att kolla in vår samlingssida för aktuella erbjudanden. Här lägger vi upp alla produkter som just nu har ett extra bra pris – välkommen in och se om du inte kan göra ett riktigt fynd!
Skulle det vara så att du hittar din absoluta favoritmodell billigare någon annanstans så är det inget problem. Självklart erbjuder vi också prismatch!
Favoriter