0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Siemens Diskmaskiner

Siemens diskmaskiner

Siemens är tysk kvalitet när den är som bäst. Alla deras diskmaskiner är energiklassade från A+ till A+++, dvs. i den absolut bästa ändan av skalan. Förutom att vara energisnåla är Siemens diskmaskiner också tystgående. De flesta har en decibelnivå på ca 40-50 dB, vilket är lägre än normal samtalston.

Standardmått

Standardbredden för diskmaskiner ligger på antingen 45 cm eller 60 cm, vilket kan vara bra att veta om du ska ersätta en gammal diskmaskin. En vanlig diskmaskin har en variabel höjd på ca 82-87 cm, men det finns också extra höga diskmaskiner. De har en variabel höjd på ca 86,5-92,5 cm. Dessa mått är viktiga om du t.ex. vill installera din nya Siemens diskmaskin under en existerande bänkskiva.

Måtten på diskmaskinen är dock inte samma sak som kapaciteten; den mäts nämligen i antal kuvert. Minsta antal kuvert för Siemens diskmaskiner är 6 och största möjliga är 14.

Integrerad, underbyggd eller bänkdiskmaskin

Den vanligaste typen av diskmaskin i svenska kök är troligtvis en underbyggd diskmaskin som passas in under bänkskivan. Designen är dock inte anpassad till köket utan fristående, vanligtvis vit eller i rostfritt stål. Om detta stör ditt estetiska öga kan du välja en integrerad diskmaskin istället. Då monterar du själv en frontpanel på diskmaskinen som gör att den smälter in i inredning i ditt kök.

Om man har ont om plats och ingen möjlighet att förändra köksinredningen kan man välja en bänkdiskmaskin. Den ställer man direkt på bänken ungefär som en mikrovågsugn. Man behöver dock en möjlighet att koppla in vatten och bänkdiskmaskinen rymmer heller inte särskilt många kuvert.

Siemens Zeolit-torkning teknologi

Vi känner nog alla igen irritationen när man måste eftertorka disken från diskmaskinen eftersom den inte är riktigt torr. Siemens nya teknologi, Zeolit-torkning, är skapad just precis för att komma åt det här problemet. Zeolit är ett naturligt mineral som absorberar fukt och återger värme. I Siemens diskmaskiner med Zeolit-torkning ligger mineralet i en sluten behållare på insidan och bidrar till en snabbare och mer effektiv torkning. Det mest fantastiska är att mineralets absorberande förmåga inte avtar med tiden utan håller hela diskmaskinens livslängd.

Du kan läsa mer om Zeolit-torkning här.

Andra specialfunktioner

Förutom sin specifika torkningsteknologi erbjuder Siemens också en mängd andra specialprogram och funktioner. Du kan t.ex. välja att ha en timer-funktion. Med den kan du skjuta upp starttiden till när det passar dig. Det finns också diskmaskiner med flexibel inredning så att du kan fälla ner tallriksstöd, flytta hyllor och höja eller sänka överkorgen allt efter form och storlek på det du vill diska.

Du kan läsa mer om Siemens specifika diskfunktioner här.

De bästa Siemens diskmaskinerna har också iSensoric teknologi - en mängd interaktiva sensorer som automatiskt anpassar vattenmängd, temperatur och tid för programmet.

TIPS! Visste du att man bör undvika att skölja tallrikarna innan man sätter in dem i diskmaskinen? Läs mer om tallrikssköljarmyten på vår blogg.

Köp din nya Siemens diskmaskin här

I listan ovan ser du alla Siemens diskmaskiner i sortimentet och du kan enkelt sortera dem enligt valfria kriterier såsom typ eller storlek. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice på mejl eller telefon: 0771 - 31 30 31

Vi är också stolta över att du som kund till Tretti alltid kan räkna med gratis frakt. Dessutom erbjuder vi tilläggstjänster såsom bortforsling av gamla diskmaskiner samt uppbärning och installering av nya.

Favoriter

Stäng