Spara 200:- på varor över 2000:-

Gäller t.o.m 24/9. Använd koden: K200 *Kan inte kombineras med andra rabatter eller prisgarantier.

×
0771-31 30 31 Öppet i dag kl. 12-17
  • Måndag 8:30-19
  • Tisdag8:30-19
  • Onsdag8:30-19
  • Torsdag8:30-19
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng

Favoriter

Stäng
Favoriter
0 Varukorg
Meny

TRÄNINGSREDSKAP

TRÄNINGSREDSKAP

Vill du effektivisera din träning utan att lägga ut pengar på ett gym finns en mängd olika praktiska träningsredskap att välja mellan. De lika lämpliga för dig som enbart motionerar som för dig som utövar en idrott på elitnivå och du kan välja bland både enkla och avancerade maskiner och redskap. Vad du behöver beror på vilken typ av träning du vill utföra.

Träningsmatta

En träningsmatta är bra inte bara för dig som tränar yoga utan också för dig som tränar med kroppsviktsövningar. Den gör övningar som sit-ups och plankan bekvämare och säkrare att utföra. Den ger också ett bra underlag för stretchningsövningar. Kort sagt – en träningsmatta bör du ha hemma om du vill träna. Tunnare varianter ger bättre stabilitet när du utför övningar och är därför bättre för dig som vill utföra avancerade yoga- eller kroppsviktsövningar.

Redskap för styrketräning

De flesta träningsredskap är framtagna för att underlätta just styrketräning. En kombination av olika redskap ger mest allsidig träning. Om du inte har plats för alltför många redskap bör du överväga vilken typ av övningar du främst kommer utföra hemma. Om du som löpare vill bygga bålstyrka är exempelvis mag- och ryggtränare bra val. Balansplattor är utmärkta för att stärka samspelet mellan benmusklerna och lämpar sig därför för den som undergår rehabilitering. Ett dörrgym är perfekt för den som vill få träna armar och överkropp. Medicin- och pilatesbollar är utmärkta redskap för att träna upp både styrka, balans och koordination.

Redskap för stretchning och massage

Att mjuka upp stela muskler är en viktig del i att förebygga skador. Med hjälp av foamrollers kan du ge ömma och stela muskler en välbehövlig massage. Liksom träningsmattorna är detta redskap användbart för alla, oavsett vad eller hur du tränar.

Förvaringsutrymme

När du ska ställa undan dina träningsredskap så behöver du ha utrymme för dem så att de inte står i vägen i hemmet. Se till att du har ett förrådsutrymme där dina redskap får plats och där de kan förvaras på ett säkert sätt eftersom många redskap är stora och tunga.

Viktiga mått att tänka på

När det gäller de olika typerna av träningsredskap så skiljer de sig åt kraftigt både utseendemässigt och storleksmässigt. En yogamatta kan exempelvis enkelt rullas ihop och förvaras i ett mindre utrymme medan en träningsbänk med vikter kräver ett större utrymme och en nedmontering av redskapen med verktyg om man hade tänkt att förvara dem.

Innan du bestämmer dig för att köpa ett träningsredskap så är det bra att kontrollera måtten så att de faktiskt får plats i hemmet eller på den yta där du kommer att utföra träningen. Vissa redskap vecklas även ut eller tar mer plats när de väl är monterade.

Ta reda på hur du utför övningarna

Med de flesta träningsredskap följer också instruktioner om hur man använder dem. Läs dessa noggrant så att du inte skadar dig eller tränar på ett felaktigt sätt.

Återvinn dina gamla träningsredskap

Om du inte längre använder dina gamla träningsredskap och vikter kan du återvinna dem på närmsta återvinningscentral. Då gör du miljön en tjänst.

Favoriter

Stäng