- Måndag 08:30-21:00
- Tisdag08:30-21:00
- Onsdag08:30-21:00
- Torsdag08:30-21:00
- Fredag08:30-16:00
- Lördag12:00-17:00
- Söndag12:00-17:00
öppen
Mest populära Värmefläktar
Värmefläkt – snabbt och flexibelt
Hur kan jag få det varmare hemma? I vår kalla nord har vi ofta uppvärmningsbehov i våra boenden under större delen av året – och ofta kan vi behöva kompletterande lösningar utöver den huvudsakliga uppvärmningen. På tretti.se hittar du ett brett utbud av olika typer av värmeprodukter för olika miljöer och behov.
Titta även på våra värmepumpar, element och tillbehör till värmeprodukter.
När har jag nytta av en värmefläkt?
Att använda värmefläkt inomhus är den perfekta lösningen när du behöver lite extra värme i utrymmen som garaget, vinden, källaren, verkstaden eller kolonilotten. Genom att välja en liten, modern keramisk värmefläkt har du en lösning som är energisnål och enkel att flytta runt och koppla in där du behöver. Allt du behöver är ett eluttag, sedan är det bara ställa in reglagen och njuta av en perfekt inomhustemperatur.
Olika värmefläktar för olika utrymmen
Värmefläktar kommer i olika kraftfulla modeller. Att ha lite extra kapacitet att tillgå vid behov skadar förstås inte, men en kraftigare värmefläkt tenderar också att bli dyrare och ta mer plats. Den moderna typen av keramisk värmefläkt är konstruerad på ett sådant sätt att du kan få ut mycket uppvärmning från en kompakt fläkt, men om du ska värma upp ett större område, som ett lager eller en större verkstad, behöver du förstås en kraftfullare fläkt än om du ska värma upp ett litet hobbyrum.
Ofta anger tillverkarna en siffra för maximalt antal kvadratmeter. Att tänka på är att denna siffra avser den yta som fläkten klarar av att värma upp på egen hand. Det går alltså utmärkt att använda värmefläkten även i ett rum som är större än så – men då som komplement till exempelvis elementvärme, eller för att ge snabb värme i en begränsad del av rummet.
Reglerbar värme och fläktstyrka
På de flesta värmefläktar kan du göra två grundinställningar. Den ena inställningen handlar om hur mycket effekt som fläktens värmeelement ger ifrån sig. Vanligt är att det finns två fasta lägen att välja mellan, till exempel 900 och 1800 watt, men på en del modeller kan du reglera värmen steglöst.
På de flesta värmefläktar har du också möjligheten att välja mellan olika fläkthastigheter. Med en högre hastighet på fläkten sprider sig värmen snabbare, vilket kan vara tacksamt om du snabbt vill kunna få upp en behaglig temperatur i ett nedkylt rum. Eftersom högre hastighet också innebär att fläkten låter mer, och drar mer energi, bör man därefter dra ner hastigheten.
Hur högt låter fläkten?
En viktig sak att tänka på vid valet av värmefläkt är hur högt den låter. Hur mycket man störs av ljudet från en fläkt är individuellt och hänger också ihop med var man befinner sig. I en verkstad eller ett garage där man ägnar sig åt tillfälliga, praktiska arbeten kan man troligen tolerera ett lite högre bakgrundsljud än i ett rum där man vill koppla av eller umgås.
De flesta tillverkare anger värmefläktarnas ljudnivå någonstans i produktbeskrivningen. Som en referens kan man då tänka att ett normalt samtal mellan två personer ligger på ca 60 decibel. Om inget decibelvärde anges för en modell kan det vara en god idé att söka efter kundrecensioner på nätet och se hur andra konsumenter har bedömt ljudnivån för fläkten.
En design och storlek som passar dig
När du jämför värmefläktar i olika prisklasser är det framför allt designen och finesserna som brukar skilja sig åt. Den estetiska designen kan så klart vara en viktig faktor om du har tänkt att ha din värmefläkt stående framme under längre perioder – och idag finns det massor med snygga fläktar att välja mellan.
Glöm heller inte bort att titta på vilka fysiska mått som fläkten har, för att förvissa dig om att den får plats där du har tänkt att använda respektive förvara den. Om du kommer att flytta runt fläkten en del kan det vara smart att välja en modell som har inbyggt handtag.
Timer, kylning och andra smarta funktioner
Det finns en hel del smarta funktioner att hålla utkik efter när det gäller värmefläktar. Numer har de flesta modellerna ett överhettningsskydd som stänger av fläkten om den blir för varm. En del modeller har också en timerfunktion som gör att du kan slå på och av värmen när det passar dig, utan att du behöver vara i närheten. Då kan du exempelvis ställa in värmefläkten att starta en halvtimme innan du själv ska befinna dig i rummet eller lokalen.
Ett inbyggt frostskydd, en så kallad frostvakt, kan vara bra om fläkten ska stå i ett utrymme som behöver skyddas från frysgrader, som till exempel ett växthus. Frostskyddet håller då koll på den omgivande temperaturen och startar vid behov upp värmefläkten automatiskt.
Det finns också modeller som kan rena inomhusluften och även hålla nere temperaturen under sommaren. Några modeller kan programmeras att ställa sig i ett extra tyst (till exempel under 30 decibel) sovrumsläge under natten.
Skotork än en helt egen typ av väggmonterad värmefläkt som är en underbar lyx att ha under kalla och blöta vintrar. Inte minst om du har barn!
Vi hjälper dig att hitta rätt – och få det bästa priset
Om du har frågor om värmefläktar är du alltid varmt välkommen att ringa direkt till någon av våra produktspecialister. De sitter redo att guida dig runt i utbudet och välja ut de mest relevanta modellerna för just dig. Kontakta våra produktspecialister via chatten här på hemsidan, på 0771 – 31 30 31 eller via mail på [email protected]
Självklart ska du få din värmefläkt till bästa pris – även om det lägsta priset för tillfället råkar finnas hos någon våra konkurrenter. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med prismatchning vid ditt köp, oavsett om du handlar i butik eller online. Glöm inte att kolla om vi har några värmefläktar till extra bra erbjudande.
Favoriter