Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Trender & Design

10 sätt att få det lilla köket att kännas större

Ska du få ett nytt kök eller vill du bara fräscha upp det gamla? Om du inte tror att köket är stort nog finns det lyckligtvis många sätt du kan ge det ett uppsving med. Det kan vara allt från att välja rätt skåpsluckor till att använda hängande förvaring. Här är 10 tips för att få ett litet kök att kännas större.

1. Massor av ljus i köket

Koksfonster

En ljust kök är ett stort kök. Om du ser till att köket är väl upplyst kommer det snart att kännas mycket större.

2. Smart förvaring

2

Det finns ingen anledning att känna sig begränsas av trånga kök. Utnyttja hörnen till okonventionell men effektiv förvaring.

3. Bygg på höjden istället för på djupet

3

Ibland har du helt enkelt inte mer plats i hemmet. Men har du funderat att installera hyllor eller skåp i flera nivåer? Utnyttja det vertikala utrymmet i köket om du saknar golvyta.

4. Köksfläkt

4

En köksfläkt kan stjäla otroligt mycket plats i köket. Försök att skaffa en huva eller en vertikal köksfläkt i köket snarare än en mer traditionell modell. Detta för att frigöra utrymme över din spis som gör att köket känns större.

5. Skåpsluckor med glaspaneler

5

När du installerar skåp i köket kan du överväga att använda skåpsluckor av glas. Du behöver antagligen oftare rengöra skåpen men å andra sidan känns köket större då köket inte slutar vid luckan utan vid väggen som du ser innanför.

6. Hängande förvaring

6

Ibland får man inte plats med skåp ovanför bänkytorna. Försök istället med hängande förvaring som fortfarande gör att du ser väggen. Ofta är det ett mer diskret sätt att lagra dina kokkärl på.

LÄS OCKSÅ: Så får du bort flygrost från besticken och diskmaskinen

7. Klinkers hela vägen upp

7

Om det är högt i tak i köket kan det också vara en god idé att ha kakel hela vägen upp på väggen - särskilt om du också vill utnyttja möjligheten att få lite färg i köket. Om du har klinkers hela vägen upp till taket känns köket större än vad det är.

8. Välj den enkla konstruktionen

8

Skandinavisk design är känd för att ha ett enkelt och elegant uttryck. Detta kan du med fördel använda i köket. Använd skåp utan handtag så att du får allting rakt i köket. Tekniskt sett sparar du inte så mycket utrymme men köket känns ändå större.

9. Använd integrerade maskiner

9

Överväg möjligheten att använda integrerade apparater och vitvaror. Oavsett om det är din ugn, kaffekokare eller kylskåpet hjälper de integrerade modellerna dig att utnyttja utrymmet i köket bättre.

LÂS OCKSÅ: Är dina vitvaror högljudda? Så här löser du problemet

10. Öppna upp väggar och använd utrymmet

10

Har du en vägg i mitten av ditt kök kan det vara en idé att öppna upp en bit. Det är inte säkert att det är nödvändigt att ta bort hela väggen. Gör ett hål i väggen och placera en bänkskiva eller ett skåp in i väggen.

 Vill du ha fler tips och och hjälp till en enklare vardag?

Skojiga trix

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng