Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

10 överraskande saker som du kan diska i din diskmaskin

Din diskmaskin kan användas till mycket mer än bara det vanliga porslinet. Här får du en lista på 10 ting du kanske inte tänkt på kan diskas i diskmaskinen. Läs med och upptäck nya sätt att använda din diskmaskin på!

1. Plastleksaker

Nästan alla plastleksaker tål en tur i diskmaskinen. Det gäller också utomhusleksaker som spadar och hinkar. Kom bara ihåg att skölja av sanden ordentligt först. 

2. Diskborste och tvättsvampar

Det är nästan lite ironiskt att använda diskmaskinen till att diska diskborsten men både diskborsten och tvättsvampar kan få nytt liv efter en tur i diskmaskinen. Låt dem åka med nästa gång du diskar på högsta värme så blir de fräscha och redo att hjälpa till med rengöringen igen. 

3. Lampskärmar av glas

En ren lampskärm ser såklart snyggare ut men ger också en bättre belysning till ditt hem. De flesta lampaskärmar (men inte alla) kan utan problem åka med i diskmaskinen. Se bara till att de har ordentligt med plats så de inte slår in i varandra och spricker. Om du är osäker eller har en väldigt värdefull skärm, antingen i pengar eller i affektionsvärde, så ta det säkra för det osäkra och diska den för hand. 

4. Skåp- och dörrhandtag

Handtag blir lätt smutsiga och drar åt sig en del damm. Både plasthandtag och de flesta metallhandtag kan diskas i diskmaskinen. Men det finns några metaller som inte trivs med att bli maskindiskade, tex. koppar och aluminium. Om är du osäker - diska dem för hand.

rengöring av dörrhandtag

5. Saker till håret

Borstar, kammar hårspännen etc. Nästan allt är gjort av plast och bara att slänga in i diskmaskinen. Efteråt är damm, hud- och hårrester och fett är ett minne blott. 

6. Duschmunstycke

Om ditt duschmunstycke har börjat spruta vatten i alla riktningar kan en sväng i diskmaskinen göra susen. Eftersom det förmodligen beror på att hålen i duschmunstycket har kalkats till kan du med fördel låta dem följa med i diskmaskinen nästa gång du ska kalka av den

7. Toalettartiklar

Tandborstar, nagelfilar, sminkborstar i plast och allt möjligt du har stående i badrumsskåpet. In med det i diskmaskinen och låt den göra jobbet!

8. Köksfläktsfiltret

Det tar ofta emot att göra rent köksfläkten på grund av allt ansamlat fett, men det behöver faktiskt inte vara så farligt. De allra flesta köksfläktars filter kan diskas i diskmaskinen. Har du en fläkt av en nyare modell kan du vara säker på att den klarar maskindisk utan problem. Så in i diskmaskinen med den och sätt dig och läs en bok i stället.

köksfläktfilter

9. Diverse köksattiraljer

Du har säkert en massa ting stående som sällan blir rengjorda. Dels för att de inte används särskilt ofta och dels för att det är saker vi inte alltid tänker på behöver göras rent. Men saltkaret och pepparkvarnen kan absolut behöva en omgång i diskmaskinen. Och fruktskålar, ljusstakar m.m. - kör alltihop på en gång så har du ordnat det hela utan nästan något jobb. 

10. Kyl- och fryshyllor

Om du går i gång och ska göra rent i kylskåpet kan du underlätta arbetet och låta diskmaskinen göra rent hyllorna och grönsakslådan. Snabbt och enkelt och du kan lägga tiden på annat i stället. 

Fler tips från Vardagen? 

Skojiga trix
Rengöring

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng