Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

3 goda skäl för att göra hemgjord juice

Det finns inget bättre än att börja dagen med ett glas juice - och den bästa juicen är faktiskt hemmagjord. Om du inte redan gör juice och smoothies är här tre goda skäl till att börja.

Annonssamarbete med Magimix

Det är nyttigare

När du själv pressar ingredienserna får du en mycket högre halt av näringsämnen än i en färdigpressad juice från snabbköpet. Färska råvaror innebär nämligen att näringsämnena inte har brutits ned ännu. Samtidigt kan du också få ut mer av frukten än den som används till den köpta juicen.Du får också mer näring ur din fruktjuice än du skulle få från att äta samma mängd frukt rå. Näringen absorberas nämligen bättre från vätska jämfört med sånt i fast tillstånd.

juice och grönsaker

Du vet vad du dricker

Samtidigt som du får i dig mer näring är du 100% säker på vad som finns i din juice. Du behöver inte ta en närmare titt på innehållsförteckningen på baksidan av kartongen för att undvika E-ämnen och andra tillsatser - du styr allt själv.

fruktsmoothies

Du får ditt dagliga intag av frukt och grönt

Du vet det, jag vet det, alla vet det. Sex frukter per dag - och så mycket grönt på tallriken som möjligt. Men det kan vara svårt att leva upp till med ett pressat schema. Men om du gör juice eller smoothies av dina frukter och grönsaker kan du istället dricka dem. Det är lättare, snabbare och i vissa fall mer välsmakande.

Kom igång och skapa dina egna recept

Om du inte är helt säker på var du ska börja är här en enkel guide för att göra en läcker juice. 20 frukter och grönsaker har delats in i fyra kategorier. Välj en från varje kategori för att få ett hälsosamt och välsmakande recept på juice. Du kan själv enkelt utöka listan genom att prova dig fram eller genom att titta runt på nätet.

De söta

Äpplen, morötter, päron, rödbetor och sötpotatis

De neutrala

Gurka, grönkål, paprika, selleri och spenat

De rengörande

Broccoli, citron, vitlök, ingefära, maskros blad

De extra friska

Vattenkrasse, dill, koriander, mynta och persilja

Fler goda råd

Dricka
Hälsa & Sundhet
Recept

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng