Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix
Aktiviteter & Gör det själv

4 kreativa idéer till servettvikning till julbordet (inkl. video)

När det är dags för julbord är det många som vill lägga lite extra krut på dukningen: finporslinet tas fram, blommor och dekorationer ställs på bordet och som kronan på verket tronar stilfullt vikta servetter på tallrikarna. För att få lite ny inspiration ger vi dig här 4 tips på servettvikningar som passar extra bra på julbordet.

Den klassiska julgranen

Det blir nästan inte juligare än en klassisk julgran. Använd gröna, kraftiga servetter om du vill ha en naturtrogen look eller experimentera med färger och mönster för att ge granar en mer spännande och modern touch. Du kan använda tunna pappersservetter, men finast blir det med lite kraftiga servetter i tyg eller tjockare papper.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/V8A03TVUvn4?rel=0&showinfo=0

Det växer en julstjärna på tallriken

Julstjärnan kan vara lite knöligt att vika, men resultat är i gengäld mycket imponerande. Om du kombinerar en röd och grön servett kommer du tätt på den riktiga blomman som pryder mångas hem så här i juletider. Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4ox1dboR-XY

Vill du ha ett julehjärta av mig?

Blir det mer romantiskt än ett vackert hjärta? Den här vikningen är dessutom mycket enkel att göra.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=ftpCC_Pr2Nk

Tomtenissens tappade sko

Den här vikningen är ett roligt och lite annorlunda inslag på julbordet. Vikningen påminner en del om att vika ett pappersflygplan, så det borde inte heller vålla några större problem.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=pFBWIWO_A5M

Fler mysiga jultips

Skojiga trix

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng