Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

5 smarta knep som gör det lättare att tvätta

Vi är nog flera som suckande bokar in tvättdagen i kalendern när högarna av smutstvätt har börjat växa sig till stora berg. Om tvättdagen inte är din favoritdag så kommer här några enkla och smarta tips för att göra det lättare att tvätta.

1. Två tvättkorgar per familjemedlem

För att slippa sortera ett berg med smutstvätt varje gång kan du se till att familjen gör sorteringen åt dig. Om varje familjemedlem får minst två korgar var, en för mörk tvätt och en för ljus tvätt, så kan alla hjälpa till med sorteringen. Placera korgarna tillgängligt i varje sovrum för att minska risken att smutsiga kläder hamnar på golvet istället för i tvättkorgen. Ett enkelt knep kan tyckas men det du sparar både tid och slipper tjata på barn eller partner att låta bli att kasta smutsiga kläder på golvet.

2. Strumppåsar till var och en

Det sägs att det finns en magiskt plats bortom regnbågen dit alla strumpor som kommit bort i tvätten hamnar. Ett bra knep för att undvika att strumporna försvinner är att varje familjemedlem får en egen strumppåse. Enkelt att tvätta och torka hela påsen och sedan lämna tillbaka ägaren för egen sortering. Inga fler borttappade strumpor och du slipper lägga tid på att hitta alla matchande par!

3. Häng kläderna för att slippa stryka

Ett bra knep för att slippa stryka så mycket är att montera en klädstång i tvättstugan där skjortor och annat kan hängtorka. Genom att hängtorka slätas de flesta skrynklor ut av sig själv istället för att du ska behöva slita ont med strykjärnet.

4. Få en ergonomisk arbetsställning med ett tvättmaskinsstativ

Något som många inte tänker på är hur många gånger man måste böja sig ned för att fylla och tömma en tvättmaskin. Knappast den bästa arbetsställningen för ryggen! Lyft upp maskinen till en mer bekväm arbetshöjd med en ställning till tvättmaskinen. De flesta stativ till tvättmaskiner har också en smart förvaringskorg för klädnypor, tvättmedel och liknande. Summan av kardemumman - bra för ryggen och bra extra förvaring.

5. Utfällbar, integrerad strykbräda - smidigt och platsbesparande

Har du också svurit åt krånglet att plocka fram och sedan fälla ihop strykbrädan efter varje användning? Varför inte lägga lite pengar på en integrerad strykbräda som enkelt kan gömmas bakom en lådfront när den inte används? På så sätt kan du smidigt dra fram strykbrädan även om det bara är några få plagg som ska strykas och slippa krångla med att plocka fram och undan en fristående strykbräda.

Extra-tips till föräldrar!

Som förälder kan det vara svårt att hitta tid till sig själv. Slå därför två flugor i en smäll och gör tvättdagen till en “dag för egentid”. Lås in dig i tvättstugan och titta på Play på datorn eller läs en bok medan tvättmaskinen snurrar. Andra handsfree aktiviteter såsom att lyssna på en ljudbok eller podcast funkar också jättebra när man ska vika tvätt eller stryka.

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng