Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

6 oväntade ting du inte visste du kunde använda frysen till

Frysen är inte bara din vän när du ska spara matrester eller förvara plockade bär och svampar. Det finns många andra tillfällen när din frys kan bli din bästa vän. Läs med så ger vi dig ett par oväntade tips till allt ifrån hur du med hjälp av frysen får bort envisa fläckar på kläderna, till hur du gör glass utan glassmaskin.

1. Ta hand om dina finare tröjor

Tröjor av känsligare material, som t.e.x. angora ska behandlas med stor försiktighet. Likaså mår din favoritullkofta inte bra av att tvättas särskilt ofta.

För att dina finare tröjor ska hålla längre kan du med fördel låta dem övernatta i frysen i en fryspåse. Det hjälper materialet att hålla i längre tid och om din tröja fäller kan en tur i frysen också råda bot på det. En extra bonus är också att tröjor som kliar faktiskt kan bli både mjukare och behagligare efter en kylig övernattning. 

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks

2. Få bort tuggumminfläckar

Har du fått tuggummi på kladerna är det inte mycket din tvättmaskin kan göra. Men din vän frysen kan enkelt lösa problemet på ett sätt som påminner om ett mirakel. Lägg klädesplagget i frysen över natten och om morgonen skrapar du försiktigt bort tuggummit med en kniv eller liknande. Men var försiktig så du inte skär av fibrerna i textilien. Får du inte bort alltihop är det bara att låta plagget få ytterligare en övernattning i frysen. 

3. Supersnabb och sund bananglass

bananglass

Skär 2-3 bananer i skivor och lägg dem i frysen ett par timmar. Efter ett par timmar är det bara att mixa bananskivorna till en passande konsistens. Vill du exprimentera med andra smaker kan du frysa med olika bär och blanda nutella eller nötter i blandningen. Voila! - Sund och smarrig glass på bara ett par timmar.

4. Låt bli att tvätta jeansen ibland

Dina jeans håller sig snygga betydligt längre om du låter bli att tvätta dem så ofta. Men samtidigt vill vi ju inte gå runt med skitiga kläder. För att få bort lukt och bakterier kan du, istället för att använda tvättmaskinen, låta även jeansen övernatta i frysen.

Töm fickorna, vik ihop jeansen och lägg dem i en fryspåse och pressa ut så mycket luft som möjligt. Kom bara ihåg att låta jeansen tina lite innan du tar på dig dem - annars kan det hända att du fryser lite...

LÄS OCKSÅ: Så undviker du att jeansen tappar färgen

5. Bort med stearinet på kläder och dukar

stearinljus

Stearinfläckar kan vara lika envisa som tuggummifläckar. Men precis som med tuggummit kan du med frysens hjälp bli kvitt dessa trista stearinstänk. Frys in - skrapa bort - borta!

6. Håll barnen lusfria

Har du barn har du helt säkert redan brottats några ronder med lössen. För att vara säker på att bli kvitt de små plågoandarna är det, bortsett från tvättmaskinen, hårbehandling och luskamning, en bra ide att lägga in alla hårborstar, kammar, hårband etc i frysen i 2 dygn.

Skojiga trix

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng