Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 kundservice är stängd
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix
Dina Produkter

8 saker du (kanske) inte visste kan tvättas i tvättmaskinen

I de flesta hem så är tvättmaskinen upptagen med att tvätta sängkläder, täcken, kläder och handdukar, men du kan faktiskt använda den till mer än det. Allt från LEGO-klossar, bilmattor och duschdraperier tål också en tur i maskinen.

1. Ryggsäcken och skolväskan

Ryggsäckar och skolväskor går igenom mycket i löpet av deras livstid. Allt ifrån våta guld och fuktiga campingresor, till gräsfläckar och glömda matlådor gör sitt för att väskan ska bli smutsig och stinka. Då är det bra att veta att du inte nödvändigtsvis behöver tvätta dem för hand.

Beroende på vad väskan är gjort utav så kan du nämligen tvätta den i tvättmaskinen. Ta en titt inuti väskan och se om den har en tvättlapp. Kan den tvättas, så står det här. Du ska bara komma ihåg att vara extra uppmärksam på saker som glittrar, eller hänger löst på väskan.

2. Duschdraperiet

Man skulle kanske kunna tro att duschdraperiet blir rent i duschen, men det blir det inte. Vattnet från duschen er inte nog för att få bort rester av schampo och tvål, och extra smutsigt blir det på den nedre delen, där draperiet rör vid golvet.

Den bra nyheten är att duschdraperiet för det mesta kan tvättas i tvättmaskinen, även när det är gjort utav plast. På tvättlappen så ser du också hur många grader det kan tvättas vid.

3. Tygdockor och gosedjur

Bamse och tygdocka Anna behöver också ett bad ibland, och här är tvättmaskinen mycket mer effektivt än badkaret. Använd en tvättpåse, eller tvätta bamsebjörnarna på ett milt program, så skadar du dem inte.

Kan de tåla det så är det också en bra ide att tvätta dem på 60 °C en gång lite då och då, för att bli kvitt eventuella damsamlingar.

4. LEGO- och Duplo-klossar

De små plastklossarna är populära bland de minsta, och efter några dagar, veckor och år så har det samlats mycket av både smuts och damm på de små färgrika klossarna. Tvättar du dem i tvättmaskinen så blir du kvitt smuts och klibbiga matrester. Ett bra tips är att tvätta de i ett kuddörngott så slipper du att de flyger runt så mycket.

5. Hundsängen

Låt oss vara helt ärliga – våra fyrbenta vänner luktar inte alltid gott, så det gör nog inte hundsängen heller. Ta med den ut och skaka av så mycket hår som möjligt innan du lägger den i tvättmaskinen.

6. Golvmattorna i bilen

Golvmattorna i bilen samlar upp allt som vi går och trampar i, och då är det bra att veta att de också kan tvättas i tvättmaskinen. Du skall bara komma ihåg att skaka av dem bra och att dammsuga dem först, så du inte får för mycket med in i maskinen.

7. Joggningsskor

Även om ljudnivån kan nå nya höjder när skona tvättas i tvättmaskinen, så kan skona säkerligen tåla det. Skor som är ömtåliga ska nog inte tvättas i maskinen, men vanliga träningsskor mår bara bra av det. Tycker du att det låter för mycket så kan du tvätta dem tillsammans med ett par handdukar.

8. Möbelöverdrag

Många tillverkare gör faktiskt avtagbara möbelöverdrag som kan tvättas i tvättmaskinen. Det betyder att det inte är helt hopplöst ifall du spiller kaffe i soffan.Kolla först om överdraget kan tas av, om det kan tvättas, och hur hög temperatur överdraget tål. Det är inte så kul ifall det krymper i maskinen.

Letar du efter en ny tvättmaskin? Passa då på att spana in vår hemsida på Blackfriday och gör ett kap!

Flera goda tvätttips

Skojiga trix

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng