Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-19:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Använd rätt munstycke till din dammsugare

Många dammsugare säljs idag med en uppsjö av specialanpassade munstycken till olika ändamål. Det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt munstycke till rätt uppgift. Häng med när vi går igenom det vanligaste munstyckena och vad de används till.

Munstycken till hårda golv

När du ska dammsuga hårda golv, t.ex. ett trä- eller klinkergolv, är det bäst att använda det så kallade parkettmunstycket. Det är nämligen utrustat med styva borststrån längs med kanten på munstycket, vilket ger en extra effektiv rengöring.

dammsugare knästående person

Munstycken till mattor

Det finns två olika typer av munstycken som är specialanpassade till att dammsuga mattor. Det första är turbomunstycket som har roterande borstar. Borstarna samlar effektivt upp smuts och damm som sedan fångas av luftsuget och slukas av dammsugaren. Turbomunstycket kan också fungera bra på hårda golv om du har husdjur därhemma eftersom det är bra på att fånga upp päls och tappade hårstrån.

LÄS OCKSÅ: Så hittar du dammsugaren med den bästa uppsugningsförmåga

Ett annat specialmunstycke är det motoriserade munstycket. Det är som namnet antyder en liten motor som sitter inbyggd i själva munstycket. Det ger en extrastark uppsugningsförmåga, vilket i sin tur betyder en mer effektiv rengöring. Precis som turbomunstycket är det motoriserade munstycket bra för att fånga upp vilsna hårstrån från husdjur.

dammsugare

Kombinationslösningen!

Ett kombimunstycke kan användas både till hårda golv och mattor. Det har precis som parkettmunstycket styva borststrån längs kanten, men till skillnad från ett vanligt parkettmunstycke sitter det en knapp på ovansidan. Genom att trycka på knappen kan du antingen skjuta fram borststråna eller fälla in dem i munstycket. På så vis kan du byta mellan parkett och turbo.

En annan typ av kombinationsmunstycke är multimunstycket som oftast är en 3-i-1 lösning. Det kan t.ex. var en kombination av en möbelborste, ett möbelmunstycke och ett fogmunstycke.

Dammsugare munstycken

Specialanpassade munstycken

Det finns också en rad med specialiserade munstycken till din dammsugare. Som det hörs på namnet är möbelborsten och möbelmunstycket speciellt utformade för att dammsuga möbler. Båda typerna är små så att det enkelt kommer in i springor och skrymslen. Skillnaden är bara att möbelborsten har en rejäl borste, medan möbelmunstycken har en mjuk skyddskant som gör att munstycket glider lättare mot möbeltyget. Båda är dessutom utformade för att vara extra skonsamma mot möblerna. Ett vanligt golvmunstycke kan nämligen slita mycket på möblerna.

LÄS OCKSÅ: Därför bör du överväga att köpa en dammsugare med HEPA-filter

Fogmunstycket har en smal, avlång design som gör det perfekt för att dammsuga längs lister, i fogar och i andra små och trånga utrymmen som ett vanligt munstycke har svårt att komma åt.

Om du vill titta på dammsugartillbehör eller kanske t.o.m. en ny dammsugare så hittar du det på tretti.se.

Fler rengöringstips

Sugen på att prova en robotdammsugare? Läs då mer om för- och nackdelarna nedan.

Favoriter

Stäng