Logo
0771-31 30 31 öppet i dag kl. 08:30-16:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Årets topp 10 julklappsidéer

När julen närmar sig med stormsteg brukar också stressnivån höjas ett par hack. Vad ska man egentligen ge nära och kära i julklapp? Det kan vara svårt att tänka nytt och kreativt – därför vill vi gärna hjälpa dig med några tips på julklappsidéer. Här är vår topp 10 lista med årets julklappsidéer!

1. Till livsnjutaren med smak för gastronomi – Moccamaster kaffebryggare

Moccamaster kaffebryggare jul

Moccamaster är faktiskt den enda tillverkare som har blivit belönad med Guldbönan för alla sina modeller. Guldbönan är en kvalitetsstämpel som utdelas av det europeiska kaffelaboratoriet ECBC (European Coffee Brewing Centre). Deras stämpel Guldbönan innebär att kaffebryggaren har klarat laboratoriets hårda tester med glans och att du kan vara säker på att maskinen brygger riktigt gott kaffe.

LÄS OCKSÅ: Så brygger du den perfekta koppen kaffe

Till livsnjutaren som älskar god mat och dryck av högsta kvalitet passar en kaffebryggare som gör varje kaffekopp till en unik upplevelse.

Slut på bra nödrim? Testa det här

julrim moccamaster kaffebryggare

2. Till den med hipsterskägg – En smidig skäggtrimmer

skäggtrimmer philips jul

Skägg är fortsatt trendigt, men det ska skötas för att se snyggt ut. Det finns flera olika modeller men en extra smidig variant är en allt-i-ett trimmer. Med den kan man enkelt trimma olika längder utan att byta mellan olika tillbehör. Den här julklappen passar bra till den som odlar ett trendigt hipsterskägg. Det går snabbt och enkelt att hålla skägg, hår och polisonger snygga och vältrimmade.

Psst! Här är ett julklappsrim som passar till skäggtrimmern

julrim philips skäggtrimmer

3. Till mästerbagaren – En mångsidig köksmaskin

Kenwood

Köksmaskinen är en perfekt julklapp till hemmabagaren som gärna bakar eget bröd. Den knådar enkelt stora degar utan att bli trött i armen. Med olika tillbehör passar den också perfekt för matlagning och kan göra potatismos eller vispa pannkakssmet till ett helt kompani. För en extra smidig rengöring kan du välja en variant med maskindiskbara delar.

Tips om du vill ha hjälp med julklappsrimmet

julrim kitchenaid köksmaskin

4. Till den högteknologiska träningsnörden – Badrumsvåg med analysfunktion

beurer våg jul

En analysvåg är inte bara en våg – det är en högteknologisk informationskälla för den som älskar att träna och mäta sina resultat. Vågen mäter muskelmassa, vattenmängd, BMI och mycket, mycket mer. Den kan hålla hälsodata för upp till 8 användare samtidigt.

Genom Bluetooth eller Wifi kan man koppla upp vågen till en särskild app från tillverkare så att data automatiskt överförs och uppdateras.

Varsågod, ett färdigt (nöd)rim om fitness, ger mindre press och julstress

julrim beurer personvåg

5. Till den pryltokige matlagningsfantasten – En stilren Electrolux blender

Blender

Electrolux blenders blandar stilren design med effektiv prestanda. Deras blenders har ofta en bra motor som enkelt mixar alla möjliga livsmedel.

Till matlagningsentusiasten som bara älskar nya köksprylar passar en blender riktigt bra. Den är nätt att hantera, lätt att rengöra och kan användas till massa olika ändamål. För att inte glömma en smakfull och tidlös design.

Svårt att rimma?

julrim kitchenaid blender

6. Till den som har ont om tid – Robotdammsugare

irobot robotdammsugare jul

Robotdammsugaren utsågs till årets julklapp redan 2015, men är lika relevant idag, om inte mer. Med ny och modernare teknologi blir robotdammsugarna bara bättre och bättre och kan därför mer och mer avlasta i en pressad vardag. Till den som verkligen har svårt att få livspusslet att gå ihop är det ofta välkommet med en hjälpande hand med tråkig städning.

Tips ifall rimlexikonet strular

julrim irobot robotdammsugare

7. Till det hållbarhetsmedvetna modelejonet – Ett strykjärn

tefal strykjärn jul

Ett strykjärn kan vara en passande julklapp till någon som är mycket stilmedveten och samtidigt gärna vill ha en hållbar garderob och minska sin klädkonsumtion. Använda kläder kan enkelt fräschas upp genom att vädras och strykas, vilket minskar behovet att tvätta. Så få tvättar som möjligt sparar både på kläderna och på klimatet. Vissa strykjärn har t.o.m. en vertikal ångfunktion som gör att du har stryka kläderna direkt på galgen!

Jennie Johansson, medförfattare till boken Din guide till smart och hållbart mode ger fler tips till en hållbar garderob här. Embedded content: https://www.facebook.com/KIT.Sverige/videos/1985581885009912/

Ett rim om stil, mode och skönhet, där baktanken är också hållbarhet...

julrim tefal strykjärn

8. Till den som gillar smarta vardagshacks – En vattenkokare

bosch vattenkokare svart jul

En vattenkokare är nog en av de smartaste och mest användbara köksapparaterna. Det går inte bara snabbare att koka upp vatten till te, pasta, potatis, m.m. i vattenkokaren – det är också billigare i och med att man förbrukar mindre energi. Dessutom kan man använda den till en massa smarta vardagshacks. Vad sägs t.ex. om att koka ägg eller korv i den? Eller använda den som luftfuktare genom att koka upp vatten och ställa att ånga av i sovrummet? Eller varför inte tvätta underkläder i den ifall nöden kräver det? Möjligheterna är oändliga!

Rimtips! Låna gärna ifall fantasin tryter

julrim bosch vattenkokare

9. Till den med en lejonman till kalufs – en rejäl hårfön

bosch hårfön jul

För den som har mycket hår brukar det vara en långdragen och seg historia att föna håret. Då kan en kraftig hårfön passa bra som julklapp. Flera moderna hårföner har numera olika fläkthastigheter och ibland t.o.m. en kalluftsfunktion som sluter hårstråna och fixerar frisyren. Alltsammans ger en snabbare och mer kontrollerad torkning. En riktigt smart sak är om hårfönen har en joniseringsfunktionen som minskar statisk elektricitet och ger ett glansigt hår.

En viktig sak är också att välja rätt munstycke till fönen: volymmunstycket kan användas för att skapa självfall och mjuka lockar medan ett smalt munstycke för styling.

LÄS OCKSÅ: Så väljer du rätt munstycke till hårfönen

Hjälp till rimstugan

julrim hårfön bosch

10. Till den som måste undvika iskall julmust pga. ilande tänder – En professionell eltandborste

eltandborst oral-b jul

En eltandborste gör det enklare att borsta tänderna grundligt utan att borsta för hårt och därmed riskera att tandköttet att drar sig tillbaka och blottar tandhalsarna, vilket är en vanlig orsak till ilande tänder. Genom det runda borsthuvudet omsluts hela tanden och rengörs effektivt runt om. Vissa tandborstar har också en trycksensor som indikerar om du borstar för hårt.

Till den som har känsliga tänder hjälper det ofta att byta ut den manuella tandborsten mot en elektrisk. Det blir lättare att hålla rätt tryck under borstningen samtidigt som eltandborsten rengör mer effektivt än en vanlig tandborste.

Ett rim i nöden

julrim eltandborste oral-b

Fler jultips

Christel från Tretti

Christel är en obotlig vardagsnjutare som älskar att lyxa till det med små, enkla knep. Hon gillar att lära sig nya saker och gräver gärna ner sig i ett ämne för att servera dig rykande färska tips på hur du kan dekorera hemmet, servera en perfekt grillad stek eller förenkla vardagslivet.

Favoriter

Stäng