Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Återanvänd vattnet från din kondenstumlare

Efter en större tvätt kan det vara upp till 4 liter kondensvatten i vissa tumlare. Men i stället för att bara hälla ut vattnet kan du faktiskt spara pengar och få andra fördelar genom att återanvända kondensvatten. Läs med så ger vi dig ett par tips till utmärkta användningsområden.

Kondensvatten till rengöring? – javisst!

Kondensvatten är perfekt till rengöring, särskilt i badrummet eller andra ställen där kalk kan vara ett problem. I motsatts till kranvatten så innehåller kondensvattnet som sagt ingen kalk så ditt badrum är faktiskt lättare att hålla rent om du rengör det med kondensvattnet. Kondensvattnet innehåller nämligen varken kalk eller andra mineraler som vanligt kranvatten gör. Använder du parfymerat tvättmedel kan det dock vara parfymrester i och det kan också finnas små textilfibrer i vattnet.

LÄS OCKSÅ: Vilka textilier ska du hålla borta från torktumlaren?

Stryk dina kläder med kondensvatten

Liksom alla andra apparater som använder vatten, påverkas ditt ångstrykjärn också av kalkhalten i vattnet. Ditt strykjärn kommer därför att bli glad av en slurk kondensvatten istället för vanligt kranvatten. Och du slipper den besvärliga processen att avkalka ditt strykjärn och du förlänger samtidigt hållbarheten på det samma.!

ångstrykjärn

Vattna dina blommor

Känsligare blommor som Orkidéer är inte lika tåliga när det gäller kalkhaltigt vatten. Därför går det utmärkt att vattna dem med kondensvattnet istället. Dock är det en bra ide att låta det rinna igenom ett filter först så du är säker på att det inte är tvättmedelsrester eller textilfibrer kvar i vattnet. Det går helt fint att använda ett vanligt kaffefilter eller likande.

Gör din egen sprinklervätska

Om du gör hemmagjord sprinklervätska kan du utan problem ersätta det destillerade vattnet (därmed inte sagt att kondensvattnet är sterilt, men passar ändå bra till detta ändamål) som du normalt skulle använda med vattnet från din kondenstumlare. För sprinklernas skull är det dock en bra ide att göra som med vattnet till blommorna och filtrera det först så textilfibrerna kan ställa till det annars.Har du fler idéer på hus kondensvattnet kan användas? Tveka inte att skriva en kommentar – vi vill gärna höra vad du tycker och om du har tips!

Återanvänding

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng