Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Behöver du spolglans och salt när du använder disktabletter?

När du använder disktabletter i diskmaskinen som - åtminstone enligt förpackningen - innehåller allt du behöver, ska du då fortsätta fylla på salt och spolglans när lamporma på maskinen indikerar detta? Faktum är att detta inte alltid är nödvändigt - läs med för att lära dig varför.

Kalknivån bestämmer

Det enkla svaret är faktiskt att mängden salt och sköljmedel hänger ihop med hur hårt vattnet är - d.v.s. hur hög kalkmängd som finns i vattnet  där du bor. Stora delar av Sverige, c:a 80%, har mjukt vatten, men om du bor i ett område med hårt vatten kan du behöva använda extra salt och glansmedel. Detta gäller t.ex. i trakterna runt Uppsala och Enköping.

Om du är osäker på vattenhårdheten där du bor kan du ta en titt på din kommuns hemsida. 

Är det vatten och fläckar på dina glas?

När varningslamporna börjar lysa på diskmaskinen kan du ta en extra titt på hur tallrikarna och glasen ser ut när du plockar ut dem. Tycker du att det är mycket vatten och kalkfläckar på både glas och tallrikar är det på tiden att fylla på med salt och spolglans. Men det betyder inte att det är bättre med för mycket än för lite. Känns ytorna lite feta använder du förmodligen för mycket spolglans. Använder du däremot för mycket salt kan det uppstå en beläggning på servisen som smakar salt.

glas

De flesta disktabletter som du hittar i butik idag är så kallade 3-i-1-tabletter som innehåller diskmedel, spolglans och salt. Men i områden men hårt vatten kan det vara bra att komplettera med extra salt och spolglans.

Tycker du inte att tabletterna är tillräckligt bra?

Då kan det vara på tiden att byta till pulver. Har du en äldre maskin är det inte säkert att den klarar av att lösa upp disktabletterna lika snabbt som pulvret. Om du ofta använder snabbprogrammen kan du uppleva samma problem. Prova dig fram och kika på disken efteråt för att se om resultaten förändras. Upplever du att det ligger rester av disktabletten kvar i maskinen, är det inte säkert att den enkla lösningen (tabletterna) är den bästa för just din diskmaskin.

Fler tips för en diskmaskin i toppform

Hjälp och svar
Underhåll

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng