Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 kundservice är stängd
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks

Visste du att bikarbonat kan underlätta rengöringen av i princip allt? Vi visar dig 8 olika användningsområden där bikarbonat gör städningen mycket lättare för dig.

Bikarbonat, eller Natriumvätekarbonat, är ett naturligt jäsmedel som används till bakning och som också ingår i bakpulver. Det är ett naturämne och har E-nummer E500. Men om du inte är i bakhumör går det också utmärkt att använda till rengöring.

Tips 1. Bli av med märken på väggen

Har du råkat skrapa väggen när du skulle flytta en möbel och som lämnat ett svart märke, eller har du en liten där hemma som målat en fin teckning på väggen i stället för på papper? Bikarbonat är lösningen. Blanda ihop 50/50 av vatten och bikarbonat och skrubba lös med en svamp. Vips! är märket och teckningen borta.

Tips 2. Rensa ditt avlopp

Bikarbonat är också en utmärkt hjälp när du ska rensa ditt avlopp eller har fått stopp i avloppet. Du häller helt enkelt bara 1 kopp bikarbonat direkt ned i avloppet och låter det vara i en timma. Därefter kokar du två koppar vanlig ättika - häller ner det i avloppet och sköljer med varmt vatten. Puts väck, är både lukt och avloppsstopp.

Tips 3. Rengöring av kakelfogarna på badrummet

Bikarbonat funkar utmärkt till att städa badrummet med. Genom att pudra bikarbonat på kakelfogarna och därefter spruta lite vatten, kan du lätt och enkelt få bort smuts med hjälp av en borste. Det fungerar överraskande snabbt!

Blog1

Tips 4. Gör rent i din ugn med ättika och bikarbonat

Om din ugn inte har ett självrengöringsprogram kan du städa ugnen med.......har du gissat det? Bikarbonat! Du sprayar helt enkelt bara ättika på insidan av ugnen och pudrar med bikarbonat ovanpå. Låt det sitta i c:a 30 minuter och skrubba bort det med en svamp eller en trasa. Det behövs inte något dyrt specialrengöringsmedel här inte!

Blog2

Tips 5. Effektivisera ditt rengöringsmedel

Om ditt rengöringsmedel inte är tillräckligt starkt kan du tillsätta bikarbonat. Det hjälper till med att lossna till och med den värsta smutsen. Också de mest vanliga former för rengöringsmedel kan bli mer effektiva genom att tillsätta bikarbonat.

Tips 6. Häll i ditt tvättmedel

Liksom du kan förstärka effekten av ditt rengöringsmedel kan du också tillsätta bikarbonat till ditt tvättmedel.  Det hjälper till med att ta bort lukt och framhäver färgerna i dina kläder. Det är nästan magi! 

Blog3

Tips 7. Bli av med dålig lukt

Har du någon gång kommit hem och samtidigt som du kliver in genom dörren, träffas du av en obestämbar lukt som du inte riktigt kan placera? Det kan möjligtvis vara dina mattor som fungerar som en svamp och suger åt sig lukter. Men bara lugn - pudra mattan med bikarbonat - låt det ligga 30 minuter och dammsuga sedan mattan. Luktar det riktigt illa kan du eventuellt låta det ligga över natten innan du dammsuger upp det. Hokus pokus filiokus!

Tips 8. Lägg bikarbonat i kattlådan

Om du har katt vet du precis hur en kattlåda luktar. Men om du lägger bikarbonat i kattlådan varje gång du byter sand så ser bikarbonaten till att hålla lådan luktfri och du slipper "kattlådelukt" i hela hemmet.

Och till sist ett litet bonustips... 

Sur mage? Och har du glömt köpa Samarin? Bara lugn - Bikarbonat gör underverk! Ta en tesked bikarbonat och rör ner i ett glas vatten och drick. Smakar inte fantastiskt men det gör slut på sura magar. Vill du se några av tipsen utförda live? Så ta en titt på denna video (Observera: Videon är på engelska).

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/4ciahsfuzXM

OBS! I videon är det också två andra tips på hur du kan använda bikarbonat som deodorant och till att få bort hårprodukter från ditt hår. Vi rekommenderar att du inte provar dessa tips då det i videons kommentarfält är kommentarer från personer som upplevt att bikarbonat generar deras hud och ger dem utslag.

Vill du ha fler tips?

Rengöring

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng