Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-19:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Därför torkar inte din kombinerade tvätt- och torkmaskin ordentligt

Har du någon gång upplevt att den kombinerade tvätt- och torkmaskinen inte riktigt lever upp till andra delen av sitt namn, dvs. den torkar inte ordentligt? Häng med när vi ger tre möjliga förklaringar på problemet – och såklart tre möjliga lösningar!

En lite annorlunda torkningsprocess

Fördelen med en kombinerad tvätt och torkmaskin är just det att du spar plats genom att ha tvättmaskin och torktumlare i samma maskin.

Torkningsfunktionen i en kombinerad tvätt- och torkmaskin ser dock lite annorlunda ut än en vanlig torktumlare. Istället för att släppa ut kondensångan för att låta den kylas ner av den omgivande luften och samlas upp som kondensvatten i en särskild behållare, använder tvätt- och torkmaskinen vatten för att kyla ner kondensfukten.

Vanliga orsaker till att maskinen torkar dåligt

1. För mycket kläder i maskinen

Denna typ av torkningsmetod är lite mindre effektiv. Det innebär att du inte kan torka riktigt lika mycket som du kan tvätta i maskinen. För de flesta kombinerade modeller är torkningskapaciteten omkring hälften av tvättkapaciteten. Det är bra att tänka på när du fyller upp maskinen.

2. Kläder får inte tid till att låta fukten förångas

I en kombinerad tvätt- och torkmaskin torkas kläderna vid en högre temperatur än i en vanlig torktumlare. Det betyder att tvätten känns fuktigare och varmare när den precis har kommit ut från maskinen.

Om du direkt viker tvätten och lägger den i skåpet stängs fukten lätt in i kläderna. Låt tvätthögen ligga en stund innan du viker den ser värmen till att fukten förångas.

3. Filtret är inte rensat

I en vanlig torktumlare sitter luddfiltret för det mesta lättåtkomligt i locket eller strax intill öppningen, men så enkelt är det tyvärr inte med en kombinerad tvätt- och torkmaskin. Där sitter filtret ofta nere vid pumpen som på en vanlig tvättmaskin.

Trots den lite mer svåråtkomliga placeringen måste du rensa filtret lite då och då eftersom ett igentäppt filter i hög grad försämrar maskinen förmåga att leverera nytvättade, väldoftande och torra kläder.

Ta hjälp av en expert

Ibland kan det såklart också vara ett fel på installationen eller själva maskinen som ligger bakom problemet. Om du har testat allt men ingenting hjälper kanske det är bättre att lämna över till en specialist.

På den här sidan hittar du en lista med kontaktuppgifter till servicepartners för olika varumärken. Vi hjälper dig också gärna att komma i kontakt genom vår kundtjänst.

Psst! Kom ihåg att du har 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt när du handlar via tretti.se. Läs mer om dina rättigheter att få en trasig vitvara reparerad alternativt utbytt här: Garanti och reklamation hos Tretti.

Fler tvätt- och torktips

Hjälp och svar
Underhåll

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng