Kokoskakorna är snabba att göra och smaker sött och gott. Det bästa är dock att de endast kräver några få ingredienser. Du kan välja att låta kokossmaken vara stark eller använda en av de variationerna som vi föreslår i receptet.
Vad du ska använda
- 50 g smör
- 2 ägg
- 150 g socker
- 200 g kokosmjöl
Hur du gör
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner poröst ägg och socker i en stor skål och blanda det smälta smöret och kokosmjölet. Se till att du rör ihop allt väl.
Använd två teskedar för att fördela degen i små klickar på en bit vaxpapper på en plåt. De får inte placeras alltför nära eftersom att de flyter ut under bakningen. Baka kakorna vid, 8-10 minuter vid 200 ° C tills de är knapriga och gyllene. Låt dem svalna på galler så att de blir spröda.
Tips!
Om du vill göra en liten egen variation kan du smälta 100 gram mörk choklad och doppa bottnen av kokoskakorna och låta stå där efter att de är färdigbakade. Det ger en fin chokladbottnen. Du kan också lägga till skal från 1-2 ekologiska apelsiner i degen.