Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 kundservice är stängd
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

Endast 4 ingredienser: Enkla och smaskiga julkakor med kokos

Kokoskakorna är snabba att göra och smaker sött och gott. Det bästa är dock att de endast kräver några få ingredienser. Du kan välja att låta kokossmaken vara stark eller använda en av de variationerna som vi föreslår i receptet.

Vad du ska använda

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 200 g kokosmjöl 

Hur du gör

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner poröst ägg och socker i en stor skål och blanda det smälta smöret och kokosmjölet. Se till att du rör ihop allt väl.

Använd två teskedar för att fördela degen i små klickar på en bit vaxpapper på en plåt. De får inte placeras alltför nära eftersom att de flyter ut under bakningen. Baka kakorna vid, 8-10 minuter vid 200 ° C tills de är knapriga och gyllene. Låt dem svalna på galler så att de blir spröda.

Tips!

Om du vill göra en liten egen variation kan du smälta 100 gram mörk choklad och doppa bottnen av kokoskakorna och låta stå där efter att de är färdigbakade. Det ger en fin chokladbottnen. Du kan också lägga till skal från 1-2 ekologiska apelsiner i degen.

Sugen på flera sötsaker?

Till kaffet
Recept

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng