ENDAST IDAG | Spara 10% på köp över 5000:-*

*Gäller ej varor märkta med "Alltid prisvärd", tillbehör, returvaror eller tjänster. T.o.m. 21/1-21.

Logo
0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12-17
  • Måndag 8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

Endast 4 ingredienser: Enkla och smaskiga julkakor med kokos

Kokoskakorna är snabba att göra och smaker sött och gott. Det bästa är dock att de endast kräver några få ingredienser. Du kan välja att låta kokossmaken vara stark eller använda en av de variationerna som vi föreslår i receptet.

Vad du ska använda

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 200 g kokosmjöl 

Hur du gör

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner poröst ägg och socker i en stor skål och blanda det smälta smöret och kokosmjölet. Se till att du rör ihop allt väl.

Använd två teskedar för att fördela degen i små klickar på en bit vaxpapper på en plåt. De får inte placeras alltför nära eftersom att de flyter ut under bakningen. Baka kakorna vid, 8-10 minuter vid 200 ° C tills de är knapriga och gyllene. Låt dem svalna på galler så att de blir spröda.

Blog1

Tips!

Om du vill göra en liten egen variation kan du smälta 100 gram mörk choklad och doppa bottnen av kokoskakorna och låta stå där efter att de är färdigbakade. Det ger en fin chokladbottnen. Du kan också lägga till skal från 1-2 ekologiska apelsiner i degen.

Sugen på flera sötsaker?

Till kaffet
Recept

Heidi från Tretti

Heidi kan alltid ge dig goda råd om hur du får ut mest av dina hushållsprodukter. Hon hjälper dig lösa vardagsproblem på smarta sätt och dessutom är hon musikälskare med passion för kreativa projekt av olika slag.

Favoriter

Stäng