Energibitar med choklad och hampafrön
Saknar du också lite energi i vardagen? I samarbete med @thenordickitchen kommer vi med tips på hur du enkelt bakar dina egna energibitar med läcker choklad och hampafrön. Passar utmärkt som ett alternativ till godisskålen, eller bara när du känner att du saknar lite extra energi i vardagen.
Ingredienser
10 – 12 färska dadlar
2 msk vatten
1 dl nötsmör eller tahini
2 1/2 dl puffad quinoa
2 1/2 dl skalade hampafrön
1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
30 – 40 g mörk choklad (minst 70%)
Instruktioner
- Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar.
- Lägg dadlarna i en blender och häll ner vatten och nötsmör.
- Mixa slätt.
- Rör ner puffad quinoa, hampafrön, vanilj och kardemumma och blanda tills allt är väl blandat.
- Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper.
- Tryck ut smeten i formen och jämna till.
- Smält chokladen och häll över smeten i formen.
- Ställ in i kylen i 1-2 timmar.
- Skär i bitar och njut!
- Förvara i kylen, de håller i minst 4 dagar.
Kolla in vårt stora urval av blenders här.