VINTERREA | Upp till 20% på alla dammsugare och 'kaffe & te'*

Se utbudet. *Gäller ej varor märkta med "Alltid prisvärd" eller returvaror. T.o.m. 19/1-21

Logo
0771-31 30 31 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag 8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

Enkel dessert: Bakade äpplen med mandel och kanel

När doften av bakade äpplen och kanel sprider sig i huset så är det svårt at tinte komma i julstämmning. Receptet är enkel och snabb att laga.

Recept på bakade äpplen

  • 2 stora matäpplen (t.ex. belle de boskoop)
  • 4 msk flytande honung (t.ex. akacie)
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk rörsocker
  • 2 dl hackade mandlar, hasselnötter eller valnötter
  • 2 msk smör

Ta bort kärnhuset och fördela fyllningen

Förvärm ugnen till 220 °C. Dela äpplena så att du får ett ”lock” och en botten. Ta bort kärnhuset från äpplet med en skarp kniv och placera äpplena på ett ugnsfast fat.
Fördela smör, socker, honung och kanel mellan äpplena och sätt på ”locket” på igen. Du kan eventuellt hålla fast locket genom att sätta tandpetare i.

Baka äpplena tills de är mjuka.

Baka äpplena hela i ugnen tills de är mjuka. Peta på dem med en kniv for at märka om de är hårda i mitten.. I ugnen skulle äpplena gärna blivit mer eller mindre karamelliserade och kan serveras ljumna med en kula vaniljglass eller vispad grädde.

Tip: Det är en bra idé att välja matäpplen som är lite mer fasta. Belle de boskoop passar perfekt, då de är stora, syrliga och blir saftiga och söta när de bakas i ugnen.

Flera söta frestelser

Recept
Dessert

Simon från Tretti

Simon är matlagningsentusiast som älskar att inspirera med nya recept och tips till matlagningen. Han tycker om återvinning och saker som ger vardagen lite mer smak och färg.

Favoriter

Stäng