Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop

Enkel rengöring av mikrovågsugnen – steg för steg

Mikron kan vara en riktig räddare i nöden när tiden är knapp. Den är en genväg till både snabb matlagning och uppvärmning. Och en flitigt använd [micro](https://www.tretti.se/vitvaror/ugnar/fristaende-mikrovagsugn/) behöver också lite omtanke för att hålla sig i toppform. Häng med när vi ger tips på hur du bäst rengör din mikro.

Rengöring av de invändiga delarna

Det bästa är att göra det till en god vana att torka av insidan av mikron efter varje användning. Det räcker med att torka lite snabbt med en fuktad trasa och lite diskmedel.

Fastbrända matrester

Om du har fastbrända matrester i mikron kan du med fördel värma ett glas vatten i 2 – 3 minuter. Den fuktiga vattenångan som uppstår hjälper till att lösa upp matresterna och gör det lättare att torka bort.

Gummilister och den roterande tallriken

Den roterande tallriken är ofta gjord i glas och kan därför enkelt diskas i diskmaskinen. Gummilisten under behöver oftast inte rengöras särskilt ofta; det räcker med att torka av den med en fuktad trasa och lite diskmedel någon gång ibland.

Bli av med dålig lukt

Om det har satt sig en dålig lukt i mikron kan du få bort den genom att värma ett glas vatten med tillsatt citronjuice. Kom bara ihåg att rengöra insidan av mikron först – det hjälper säkert också för att få bort lukten.

vatten med citron

Håll fronten skinande ren

Insidan är såklart viktig, men det är fronten på mikron som syns mest i köket. Därför känns det ofta viktigt att hålla även den ren och fin.

Hur du bäst rengör fronten beror på färg och material som den är gjord av. Det finns flera varianter, men de flesta modeller är typiskt sett vita, svarta eller gjorda i rostfritt stål.

Svart eller vit front

En mikro med svart eller vit front rengörs enkelt med en fuktad trasa och diskmedel precis som insidan av mikron. För att undgå zebraränder efter vattnet på en svart front kan det vara smart att eftertorka med en torr trasa.

Front i rostfritt stål

En yta i rostfritt stål bör helst torkas av med en mikrofiberduk så att ytan inte repas. Rengör först med en fuktig trasa och eftertorka sedan med en torr trasa. Sedan är det också en bra idé att behandla ytan med ett medel som gör den mer motståndskraftig mot fingeravtryck och fettfläckar. Du hittar stålrengöringsmedel både i bygg-, bil- och hembutiker.

LÄS OCKSÅ: Få bort av feta fingeravtryck på ytor av rostfritt stål med produkter som du har hemma

Fler rengöringstips till hemmet

Rengöring

Favoriter

Stäng