Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Enkelt knep för att ta bort te- och kaffeavlagringar i termoskannan med bakpulver

Om du tittar ner i din termoskanna så är det stor risk för att insidan inte längre är lika skinande blank som den var en gång som ny. Lyckligtvis finns det ett enkelt knep för att ta bort gamla avlagringar med en ingrediens som du med stor säkerhet redan har i skafferiet.

Har du bakpulver hemma? Om ja så är du faktiskt redan klar till att sätta igång. Om termoskannan inte är så farligt missfärgad tar hela proceduren ca 10 minuter. Men om avlagringarna sitter hårt fast kan du behöva det låta stå över natten.
Rengöring av termoskanna

Snabbrengöring

För en snabb och enkel rengöring häller du en matsked bakpulver i kannan och fyller upp med kokande vatten. Vattnet reagerar med bakpulvret och blandningen börjar bubbla och koka. Om locket också behöver en uppfräschning kan du sätta på det medan bakpulvret arbetar. Låt kannan stå i 10 minuter och skölj därefter flera gånger grundligt med vatten.

LÄS OCKSÅ: Vad är skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver?

Grundlig rengöring

Om avlagringarna sitter ordentligt fast kan du följa samma procedur som ovan men låta kannan stå över natten istället för 10 minuter. Sked med bakpuvler

Om inget annat hjälper

Om det fortfarande sitter fast envisa avlagringar behöver man ta till starkare medel. Lägg en halv tablett maskindiskmedel i termoskannan och fyll upp med kokande vatten. Låt blandningen verkar ett par timmar och upprepa behandlingen om det är nödvändigt. Kom bara ihåg att skölja kannan ordentligen med vatten för att få bort alla rester av diskmedlet.

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks

Bli av med dålig lukt

Luktar kannan fortfarande surt efter gammalt kaffe? Det kan du också bli av med genom ett gammalt husmorsknep. Det enda du behöver är lite grovsalt.

  • Häll en matsked grovsalt i termoskanna
  • Fyll på med kallt vatten
  • Låt kannan stå över natten

Nästa dag bör lukten vara som försvunnen och termoskannan kännas som ny igen.

Fler hushållstips

Rengöring

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng