Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • FredagStängt
 • LördagStängt
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop

Få bort dålig lukt i diskmaskinen

Det tar onödigt lång tid att tömma och fylla diskmaskinen om du är tvungen att använda den ena handen till att hålla för näsan. Odiskad disk som står lång tid inne i diskmaskinen kan ge upphov till en mindre angenäm odör. Det kan också vara ett tecken på att diskmaskinen kräver en rejäl rengöringsomgång för att få bort alla bakterier som samlats under en längre tid.

En luktfri diskmaskin är en glad diskmaskin

Ju oftare diskmaskinen används, desto mer kärlek och underhåll behöver den för att hålla sig på topp. Därför mår diskmaskinen bäst av att rengöras och avkalkas med jämna mellanrum. Kalkavlagringar i sig själv skapar inte dålig lukt, men de gör det lättare för smuts och matrester att fastna inne i maskinen.

Även rester av diskmedlet kan sätta sig i systemet, vilket ger upphov till en sur lukt. För att rensa diskmaskinen kan du köra ett program med så hög temperatur som möjligt. Det går bra att ha disk inne i maskinen samtidigt. Undvik dock att ta med glas eftersom höga temperaturer ökar risken för glaspest.

Diskmaskin som luktar illa

LÄS OCKSÅ: Undvik glaspest från diskmaskinen

6 steg för att få bukt med dålig lukt från diskmaskinen

 1. Rensa filtret i botten av maskinen
 2. Rengör tätningslisterna på sidorna och i toppen av diskmaskinen med varmt vatten och lite diskmedel. Dessa har nämligen spolarmarna svårt att komma åt att rengöra.
 3. Avkalka diskmaskinen med avkalkningsmedel, citronsyra eller ättika som hällas i diskmedelshållaren.
 4. Välj ett program med hög temperatur (ca 60 ℃) och kör en tom omgång utan porslin.
 5. Rensa filtret igen. Kör sedan ännu en tom diskomgång på 60 ℃ med rengöringsmedel eller med bikarbonat strött över botten.
 6. Rensa filtret en sista gång och torka av tätningslisterna igen.

Om din diskmaskin fortfarande luktar unket efter behandlingen så kan det vara fel på diskmaskinen eller rörsystemet. Om du misstänker att felet finns i rörsystemet ligger det närmast till hands att kontakta en rörmokare, men om det är diskmaskinen som är problemet kan du behöva komma i kontakt med en servicetekniker.

Du hittar en lista med servicepartners efter varumärke på hemsidan. Alternativt kanske det ändå är dags för en ny, fräsch modell? I tretti-butiken hittar du ett stort utbud av diskmaskiner.

Mer till diskmaskinen

Rengöring
Underhåll

Favoriter

Stäng