Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Trender & Design
Tips & Trix

Få ditt gamla kök att se nytt ut – utan en dyr renovering

Under våren brukar många få lite myror i benen och starta nya, renoverings- eller inredningsprojekt. Köket är ett av de vanligaste rummen som man gärna vill styla om. Kanske är du trött på färgen i köket? Eller så är vitvarorna uttjänta och skulle behöva bytas ut. Eller så kanske det är något helt annat. Men innan du öppnar dörren för en invasion av hantverkare är det bra att läsa dessa tips på små ändringar som kan göra stor skillnad – utan att det behöver kosta skjortan.

Byt ut skåpsluckorna

Nya skåpsluckor kan ge ett ordentligt lyft till hela köket. En ny färg eller ett annat material kan räcka för att få köket att kännas lyxigare, mysigare eller mer stiligt gammeldags. Om du väljer glasluckor känns köket ofta större, vilket kan vara ett smart knep att ta till i ett litet och trångt kök.

LÄS OCKSÅ: 10 tips som får det lilla köket att kännas större

… eller måla om de gamla

Om du inte vill köpa nya skåpsluckor kan du pröva att bara måla om de gamla. Måla själv om du har tid och lust, men fråga för säkerhets skull på stället där du köpte luckorna så att du är säker på att de tål behandlingen.

Nya handtag på lådor och skåpsluckor

Om du är nöjd med dina skåpsluckor och bara vill uppdatera dem lite grann kan nya handtag göra susen. Det gör en större skillnad än vad man kanske tror för rummets helhet. Dessutom är det en ganska billig och enkel åtgärd för snabb förändring.

Handtag på köksluckorna lådorna

Piffa upp med nya lampor

Lamporna glöm ofta bort när man inreder, men nya lampor kan faktiskt ge köket en helt annan look. Det är inte bara själva lampan (design, färg, osv.) utan även hur lamporna är placerade kan göra stor skillnad.

Lampa till matbordet köket

Du kan pröva att sätta spots under överskåpen eller belysning inne i skåpen om du har glasluckor. Det lyfter fram vackert porslin och ger ett mysigt, indirekt ljus i hela köket.

Byt ut gamla vitvaror

Att byta ut sina vitvaror är framförallt en fråga om behov snarare än design, men man kan ju alltid kombinera de två om man ändå är igång. Och nya vitvaror kan faktiskt vara en investering som betalar sig på lite längre sikt eftersom nya modeller ofta är i en bättre energiklass och mer miljövänliga.

Ny font på sockeln

En mer diskret ansiktslyftning för köket är att byta ut fronten på sockeln på köksbänkarna. En trend som håller i sig är rostfritt stål som både är lätt att rengöra och ser snyggt ut.

LÄS OCKSÅ: Få bort feta fingeravtryck på ytor av rostfritt stål

Kakel eller glasmosaik på väggen

Den mest synliga delen av väggen är oftast mellan köksbänken och överskåpen. Här har du en perfekt möjlighet att vara kreativ och utforma designen efter eget huvud.

Beroende på smak kan du pröva kakelplattor i varma färger som brandorange eller lejongul för en känsla av ett sydamerikansk kök eller kanske glasmosaik för en exklusiv look. Dessutom gör kaklet det lättare att hålla väggen ren från matstänk.

Ny köksbänk

En ny köksbänk tillhör kanske inte de billigaste renoveringstipset, men det kan absolut göra en stor skillnad i köket med ny köksbänk. Priset beror mycket på vilket material du väljer.

Matlagningsartiklar på köksbänk

Anpassa höjden på köksbänken efter din egen längd

Om du ändå ska byta ut den gamla köksbänken kan du passa på att anpassa höjden på bänken efter din egen längd – utan att egentligen byta ut skåpen under! OM du är lång kan du lägga på några extra centimeter för tjockleken på bänkskivan - så kommer du upp i en bättre arbetsställning när du lagar mat.

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng