Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • FredagStängt
 • LördagStängt
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Aktiviteter & Gör det själv
Tips & Trix

Färga tyg i mikrovågsugnen och 4 andra smarta life hacks

Många av våra hushållsapparater kan med lite kreativitet få helt nya användningsområden än de traditionella. Här är några roliga idéer på hur du kan använda några av de apparater som du har hemma på helt nya och annorlunda sätt.

1. Använd mikrovågsugnen för att färga tyg och garn

Micron har sedan sitt intåg på marknaden blivit en kär hjälpreda i många svenska hem. Förutom att den snabbt värmer upp Billys pizzan och matlådan så kan den också användas till mer kreativa saker – som att färga textilier till exempel.

Mikrovågorna kan accelerera färgningsprocessen, så att tyget snabbare suger åt sig av färgen. Det är inte farligt att använda mikrovågsugnen, men kom ihåg att endast använda den till att färga naturtextilier som silke, lin och bomull. Syntetiska material och även viskos bör du hålla borta från mikrovågsugnen. Tänk på att alltid använda lock för att undvika färgstänk. Du hittar en guide för färgning i mikrovågsugnen här.

OBS! Tänk dock på att om du använder din mikro på ett sätt som inte är anpassat för varans huvudsakliga ändamål så kan garantin upphöra att gälla.

2. Gör varma handdukar i riskokaren

När man flyger längre flygningar eller checkar in på ett spa så kan man ibland få en härligt varm och fuktad handduk att torka av ansiktet med. Det är en lyxig känsla, men få av oss har ett dedikerat handduksuppvärmningsskåp hemma. Och det är här som riskokaren kommer in i bilden.

varma handdukar

Nästa gång du vill fixa ett extra lyxigt hemma-spa så kan du ordna dina egna varma handdukar på ett kick.

Så gör du:

 • Häll vatten i riskokaren.
 • Fukta dina handdukar ordentligt och vrid ur. Vik dem sedan på mitten och rulla ihop till en liten korv.
 • Pressa ut ytterligare lite vatten ur handdukskorven.
 • Placera sedan handdukarna i riskokaren, lägg på locket och låt handdukarna värmas i 5–10 minuter.
 • Använd dem genast – handdukarna förlorar snabbt värmen utanför riskokaren.

3. Fräscha upp jeansen i frysen

Verkar det konstigt att stoppa jeansen i frysen? Det tyckte vi också första gången vi hörde talas om detta, men faktum är att det fungerar alldeles utmärkt.

Har du ett par nya jeans som du helst inte vill tvätta för att bevara form och färg så länge som möjligt? Då är en tur i frysen perfekt för att bara fräscha upp dem! Lägg jeansen i en plastpåse och så in i frysen i minst ett dygn. Det får för det mesta bort dålig lukt utan att jeansen behöver tvättas.

4. Gör Slush Ice drinkar i din glassmaskin

Glassmaskinen kan användas till mer än bara vaniljglass. Till varma sommardagar kan den med fördel användas för att göra egen Slush Ice – och kanske även till några goda, frozen cocktails till de vuxna?

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=NdxXkWePm3c

Det är enkelt att göra allt från Frozen Margaritas till Strawberry Daquiris. Du behöver bara blanda drinkingredienserna som vanligt och sedan hälla alltihop i glassmaskinen som sköter resten. Frysblocket i glassmaskinen ser till att ombilda vätskan till härliga iskristaller.

5. Rengör leksaker, duschmunstycken, köksfläktsfilter, m.m. i diskmaskinen

Diskmaskinen kan rengöra mer än bara dina tallrikar och glas. Faktiskt så kan du använda diskmaskinen till att rengöra lite allt möjligt så att du slipper stå på knä och skrubba.

Vad sägs om att ge barnens plastleksaker en tur i diskmaskinen för att få död på lite bakterier? Inte så dum idé kanske när man tänker på hur ofta småbarn stoppar saker i munnen. Eller så kan du kalka av duschmunstycket samtidigt med diskmaskinen. Läs mer i vårt blogginlägg om 10 överraskande saker som du kan diska i diskmaskinen.

Favoriter

Stäng