Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Fläckfri en gång för alla: Ta bort fettfläckar på kläder

Har du någonsin kastat en skjorta eller en t-shirt  eftersom den hade en helt omöjlig fettfläck? I köket finns det många livsmedel som kan ge fettfläckar på kläderna - det kan vara smör, majonnäs eller bara små stänk från stekpannan. Läs här hur man får bort fettfläckar.

Diskmedel är inte bara till för att diska

De flesta fettfläckar försvinner genom tvättning vid 60 °C men det är förmodligen inte mycket kläder i din garderob som kan motstå sådana höga temperaturer. Å andra sidan kan det fungera bra om det är dukar eller dylikt som har fått fläckar.

diskmedel

Problemet med fettfläckar förekommer oftast i köket, men lösningen finns också där. Mirakelkuren är diskmedel och metoden är ganska enkel:

  1. Häll diskmedel på fläcken och gnugga in det i tyget. Du kan ta hjälp av en tandborste om du vill.

  2. Låt kläderna ligga i 4-6 timmar för att diskmedlet ska verka. Du kan lägga kläderna i en plastpåse då diskmedlet annars lätt kan torka. Det är dock inget du behöver göra.

  3. Kontrollera skötselråden på kläderna och tvätta vid den högsta temperaturen de klarar av.

Om fläcken är helt ny

Har du fått droppar av majonnäs på skjortan kan du testa att strö på potatismjöl då det i många fall klarar av att suga ut fettet från tyget.

potatismjöl

Strö potatismjöl på fläcken och låt den torka. Efter det är det bara att ta bort mjölet, skölj kläderna i kallt vatten och tvätta kläderna som vanligt.

Fettfläckar på ull

Även här kan du använda potatismjöl. Strö potatismjöl på fläcken och låt det verka en stund. Gnid in mjölet och tvätta kläderna - kom ihåg att tvätta med ett program anpassat för ull och tvättmedel efter materialet.

LÄS OCKSÅ: 5 tips på hur du tvätter ull på rätt sätt

Fettfläckar på siden

Är du så olycklig att sidenskjortan har fått en fettläck finns det också sätt för att få bort den. Gnugga direkt fläcken med tvättsprit och tvätta den i maskinen. Kom ihåg att ömtåliga tyger så som siden bör tvättas i ett programm anpassat för dessa med ett speciellt tvättmedel.

Fler tips från Vardagen

Rengöring

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng