Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Förläng livslängden på dina handdukar och ge gamla, slitna handdukar nytt liv

Dina handdukar kommer att ha betydligt fler resor i tvättmaskinen än dina andra textilier och det sliter på dem. Vi hjälper dig att ta hand om dina handdukar - både de nya och de gamla.

Ge dina nya handdukar en bra start

När du köper nya handdukar är det viktigt att du behandlar dem precis innan du använder dem. Handdukar behandlas vanligtvis med sköljmedel från tillverkaren. Det gör dem mjuka och bekväma i butiken, men det innebär faktiskt att de stöter bort vatten i stället för att suga upp det.

Lägga handdukarna i blöt

Därför är det en god idé att tvätta handdukar noggrant innan du använder dem första gången. Jysk rekommenderar att du lägger handdukarna i blöt i kallt vatten i 24 timmar efter vilket du kan köra dem i tvättmaskinen.

tvätta handdukar

Hur du bör tvätta handdukar

När det gäller regelbunden tvätt av handdukar bör du alltid tvätta dem på 60 grader för att döda bakterierna.Använd inte sköljmedel när du tvättar dina handdukar. Det kan ligga kvar som ett membran som förhindrar handduken att absorbera vatten.

LÄS OCKSÅ: Kan ättika ersätta sköljmedel?

Tvätta dem separat från annan tvätt

Om du verkligen vill krama dina handdukar kan du också tvätta dem separat från annan tvätt som t.ex. sängkläder och kökshanddukar. Detta innebär dock att du behöver tvätta flera gånger vilket är dyrare då du använder och sliter på tvättmaskinen mer än vanligt.

friske haandklaeder

Ge gamla, slitna handdukar nytt liv

Har vi inte alla en trave handdukar kringspridda som vi aldrig använder eftersom att de mer börjar likna sandpapper? Som varken suger upp eller torkar längre? Det finns ingen anledning att kasta ut dem, du kan nämligen enkelt fräscha upp dem säger WonderHowto.

Gör följande:

 1. Ställ in tvättmaskinen på de varmaste programmet
 2. Tillsätt 2 dl klar ättika i facket för tvättmedel
 3. Tillsätt 1 dl bakpulver i facket för sköljmedel
 4. Tvätta de gamla handdukarna
 5. Avsluta med att torktumla handdukarna

Ättikan löser tvålrester, tar bort obehagliga lukter och gör tyget mjukare medan bakpulvret noggrant skrubbar bort smuts. Resultatet är handdukar som är precis så mjuka och absorberande som när du köpte dem.

Har du behov för fler smarta rengöringstips?

Rengöring
Spartips

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng