Godaste frukostvåfflorna någonsin!
Frukostvåfflor med havregryn och grekisk yoghurt
Till ca 10 våfflor
Ingredienser:
- 140 g mjöl
- 100 g havregryn
- 3 msk honung
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk vaniljsocker
- 75 g smält smör
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
Tillbehör:
- Grekisk yoghurt med vaniljsocker
- Banan i skivor
- Blåbär
- Granatäppelkärnor
Så här gör du:
- Smält smöret.
- Bland alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa i honung och mjölk och vispa till en slät smet.
- Vispa i det smälta smöret och äggen.
- Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna tills de får en fin färg.
- Låt svalna något på ett galler så våfflorna blir extra spröda.
- Häll upp yoghurten i en skål och blanda i vaniljsockret och skär bananen i skivor.
- Lägg en klick yoghurt på våfflan och servera med banan och blåbär.