Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 kundservice är stängd
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • FredagStängt
 • LördagStängt
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Frys eller frysbox - vad ska man välja?

Behöver du en ny frys och är du osäker på vilken modell du ska välja? I det här blogginlägget förklarar vi skillnaden mellan frysar och frysboxar. Häng med!

Frysbox

Om du bara väljer frys efter hur många frysta produkter som du kan klämma in det är en frysbox det klart bästa. Stora frysboxar rymmer cirka 600 liter, medan de största frysarna rymmer upp till cirka 400 liter.Samtidigt är det även enkelt att använda den fulla kapaciteten i din frysbox eftersom att alla hyllor kan tas ut.

frysbox

Frysboxar har  en lägre energiförbrukning

En annan fördel med frysbox är att du enkelt får plats med stora produkter eller produkter med besvärliga former. Och om en olycka inträffar och strömmen går håller även maten sig kall längre än den skulle göra i en frys.

Frysboxar har också en lägre energiförbrukning. Man bedömer att en 200-liters A + frys använder 285 kWh / år, medan en 200-liters A + frysbox använder 233 kWh / år.

Du kan se vårt utbud av frysboxar här.

Frys

Detta betyder inte att det inte finns fördelar med att välja att skaffa en frys. Vanligtvis är det lättare att hitta utrymme för frysen, särskilt om du bor i lägenhet. Dessutom är frysen mer användbar i vardagen. Den djupfrysta maten kommer att delas in lådor, som normalt har en transparent front, vilket gör att du snabbt kan hitta det du behöver.

frysskåp

Snabbare tillgång till dina frysta livsmedel

Att hitta dina saker i en frysbox kan snabbt kan bli svårt - särskilt om den är välfylld. Du har förmodligen stått böjd över och rört runt i botten av en frysbox för att hitta exakt påsen du behöver till middagen.De flesta har också ställt sin frys i köket medan det är mer vanligt att en frysbox hamnar i källaren eller i ett grovkök. Därför får du också snabbare tillgång till dina frysta livsmedel i en frys när du ska laga mat.

Se vårt utbud av fristående frysar och integrerade frysar.

Så vad ska du välja?

Om du inte redan har bestämt dig kommer här är en kort sammanfattning av fördelarna med de två typerna av frys.

Välj frysbox om

 • Du behöver extra frysutrymme
 • Du köper hem hela eller halva djur (eller om du jagar)
 • Låg energiförbrukning är viktigare än en lätthanterad frys

Välj en integrerad frys om

 • Det är viktigt att ha struktur på din frysta livsmedel
 • Du har svårt att hitta utrymme för en frysbox
 • Du vill ha snabb tillgång till dina frysta livsmedel

För att göra det enkelt för dig att hitta de bästa produkterna har vi samlat våra bäst i test frysar på en helt egen sida inne i Tretti-butiken.

 Vill du ha fler tips och och hjälp till en enklare vardag? 

Hjälp och svar

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng