Vill du kunna göra en läcker omelett blixtsnabbt och i princip utan att behöva diska någonting efteråt? Kolla i så fall in det här tricket! Det är superenkelt och kräver bara en fryspåse och dina favoritingredienser till omeletten. Se videon här!
Embedded content: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pH12RQH4yAw
Du knäcker bara i äggen i en fryspåse (gärna en som är återförslutbar) och knådar utsidan av påsen för att blanda äggvitan och äggulan ordentligt. Sedan häller du i övriga ingredienser till omeletten, t.ex. ost, hackad lök och tomat.
Blanda ingredienserna genom att knåda utsidan av plastpåsen försiktigt. Förslut sedan påsen ordentligt genom att pressa ut överflödig luft. Lägg i kokande vatten och låt koka i ca 13 minuter. Voilà! Din omelett i påse är klar att läggas upp på tallriken.
Du väljer såklart själv vad du vill ha i din omelett, men tänk på att om ingredienserna innehåller mycket vatten (som t.ex. färska champinjoner) kan du behöva koka omeletten något längre och hälla av den överflödiga vätskan innan du lägger upp omeletten.
Smaklig måltid!