Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

Gör ditt eget recept på grön juice och få en energiboost!

Juice-trenden är här för att stanna och grön juice står som orubblig 1:a över sunda juicer. Läs med och se hur du kan ge din kropp en riktig vitamin-boost med det du har hemma.

Det är enkelt att göra ditt eget recept

Internet är fullt av recept på olika juicer, men hur ofta passar egentligen recepten till det du har hemma i kylen för tillfället? För mig sker det inte särskilt ofta, det är alltid någon ingrediens jag inte har... Därför har jag gjort min egen lilla ”formel” så att jag dels får använt det jag har hemma och dels kan experimentera med olika smaker.

Att göra på det här sättet är ingen garanti för att det alltid kommer smaka lika gott varje gång, men det är ok. Pröva dig fram så är jag säker på att du hittar dina egna favoriter allt eftersom du experimenterar med olika smaksvarianter och kombinationer. Allt du behöver för att göra en god grön juice är 4 slags ingredienser.

1. Huvudingrediens(er)

Huvudingrediensen ska ha kraft och tyngd. Jag använder gärna broccoli och spenat som huvudingredienser när jag gör min gröna juice, men du kan också nöja dig med att bara använda en huvudingrediens.

2. Vätska

Välj en eller två grönsaker som innehåller mycket vätska. Jag använder ofta gurka men du kan också använda squash eller bladselleri som alternativ.

3. Sötma

När jag gör grön juice använder jag ofta äpplen som sötma och det hjälper samtidigt till med att runda av smaken. Du kan också experimentera med t.ex. mango och ananas. 

4. Den sista lilla piffen

Du kan ge dina smaklökar en extra kick med t.ex. ingefära eller basilika. Eller varför inte pröva chili eller kryddörter som timjan, Salvia eller mynta.

 Några extra tips till din juice

  • Blanda de mest saftiga ingredienserna med de mindre saftiga när du kör dem i din juicepress. En Slowjuicer kör bäst när det finns en del vätska i ingredienserna, så det är en fördel att fördela vätskan.
  • Förvara juicen i en lufttät behållare eller kanna. Är juicen gjord i en Slowjuicer kan den hålla i kylskåpet 3-4 dagar. Gör du juicen i en råsaftcentrifug kan den hålla i kylen i 1-2 dagar.
  • Använd det som blir över, den torra massan, i matlagningen i stället för att slänga den. Den är fantastisk i olika bakverk och färsrätter.

 Fler goda idéer

Dricka
Recept
Hälsa & Sundhet

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng